Netherlands

Australiër aangeklaagd voor afpersen 112 meisjes met naaktfoto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een 25-jarige Australiër is aangeklaagd voor afpersing met naaktbeelden van 112 meisjes uit meerdere landen, melden de Australische autoriteiten. Of onder de slachtoffers ook meisjes uit Nederland zijn, werd uit de bekendmaking van de Australische federale politie niet duidelijk.

De man zou zich online hebben uitgegeven als een beroemdheid op sociale media om met meisjes in gesprek te raken. Daarna chanteerde hij de slachtoffers om seksuele handelingen uit te voeren voor de camera.

13-jarige Amerikaanse

Een Australische politie-eenheid die zich op de bestrijding van kindermisbruik richt, stelde een onderzoek in naar de verdachte na tips van Interpol en vanuit de Verenigde Staten. Een 13-jarig Amerikaans meisje had de politie verteld dat zij dacht dat de persoon die ze online sprak 15 jaar oud was, en dat hij seksueel getinte vragen aan haar stelde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Groomingverdachte: 'Heb die meisjes trauma voor het leven bezorgd'

Het meisje zei dat hij haar screenshots van hun gesprek stuurde, die waren aangepast zodat het leek alsof zij meeging in zijn seksuele fantasieën. De verdachte zou vervolgens hebben gedreigd om de plaatjes naar haar familie en vrienden te sturen als zij niet deed wat hij zei. Daarna dwong hij het meisje zich uit te kleden en seksuele handelingen te verrichten terwijl hij en anderen online toekeken. De Australische autoriteiten gaan ervan uit dat de verdachte dezelfde methode gebruikte om andere meisjes uit meerdere landen te chanteren.

USB-sticks

Uit onderzoek van de politie bleek dat de een man uit Parkwood, een voorstad van het West-Australische Perth, achter de socialemedia-accounts van de dader zit. De politie doorzocht zijn huis en nam meerdere elektronische apparaten, een telefoon, harde schijven en USB-sticks in beslag. Daarop werden al snel meer dan 2000 seksueel getinte beelden van meisjes aangetroffen.

Een rechercheur zegt dat het 13-jarige meisje uit de Verenigde Staten erg dapper is geweest door haar verhaal te delen en hulp te zoeken. "Wij moedigen ouders en verzorgers aan om geregeld met hun kinderen in gesprek te gaan over hun online-activiteiten zodat zij zich op hun gemak voelen bij het vragen van hulp als dat nodig is."

Football news:

Rooney over de mogelijkheid van een verhuizing naar Barca in het seizoen 2010/11: denken erover. Wayne Rooney heeft herinneringen gedeeld over hoe hij van Manchester United naar Barcelona had kunnen verhuizen na zijn transferaanvraag in oktober 2010
Hoera, in Engeland laten ze het publiek weer toe. Tot 4.000 en niet overal, maar de clubs zijn gelukkig. Iedereen verveelde zich
Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over