De organisatie van de Australian Open heeft dinsdag ontkend dat twee deelnemers besmet zijn met het coronavirus. Eerder op de dag meldden de autoriteiten in de Australische staat Victoria nog dat er drie positieve tests waren afgenomen, waarvan twee bij spelers.

"Nee, onder de positief geteste personen binnen de Australian Open-bubbel bevinden zich geen spelers. Ze behoren tot de begeleiding van de professionals en één geval betreft een stewardess", zegt toernooidirecteur Craig Tiley.

De autoriteiten meldden dat het om een vrouw van in de twintig en twee mannen van in de dertig ging. Het aantal besmettingen rond de Australian Open kwam met de drie nieuwe gevallen op zeven en de aanloop naar het toernooi verloopt zeer chaotisch.

Inmiddels zitten 72 deelnemers in quarantaine in Melbourne. Ze zaten aan boord van vliegtuigen waarin enkele passagiers zaten die positief testten op het coronavirus. Als gevolg daarvan mogen ze veertien dagen niet naar buiten en dus ook niet trainen.

Spelers maken zich zorgen

Hoewel toernooidirecteur Tiley eerder meldde dat het overgrote deel van de spelers begrip heeft voor de harde maatregelen, zijn er ook deelnemers die zeggen dat de strenge regels nooit zijn aangekondigd. Ze maken zich zorgen over hun fitheid.

De Spanjaard Roberto Bautista Agut vergeleek zijn isolatie in een hotel met "een gevangenis met wifi" - hij bood daar dinsdag zijn excuses voor aan - en Novak Djokovic vroeg de organisatie om versoepelingen, maar zonder resultaat.

Vanwege de COVID-19-pandemie werd de start van de Australian Open al met drie weken uitgesteld. Het is de bedoeling dat het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar op 8 februari begint.