Netherlands

Atlete Vetter leidt na eerste dag zevenkamp in Tokio

Foto: ANP

Anouk Vetter is de olympische zevenkamp in Tokio sterk begonnen. De 28-jarige atlete uit Arnhem gaat na de eerste dag, waarop vier onderdelen werden afgewerkt, zelfs aan de leiding in de tussenstand.

Vetter begon met een persoonlijk record op de 100 meter horden van 13,09, de derde tijd. Bij het tweede onderdeel, het hoogspringen, noteerde ze 1,80 meter. Vervolgens stootte ze de kogel naar een verre 15,29 meter en liep daarna de 200 meter in 23,81 seconden. Ze vergaarde 3968 punten. Noord Vidts en regerend olympisch kampioene Nafissatou Thiam, beiden uit België, volgen op de plaatsen twee en drie.

Vetter plaatste zich pas laat voor Tokio. Ze stelde haar ticket deze zomer veilig met de tweede plaats in 6420 punten bij de meerkamp in het Oostenrijkse Götzis. De Arnhemse is de Europees kampioene van 2016 in Amsterdam. In 2017 veroverde ze brons op de WK in Londen.

Football news:

Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve
Simeone op 0:1 met Alaves: Atletico was niet snel genoeg. De tegenstander verdiende om te winnen
Gibraltar speelt al in de Conference League, maar de RPL clubs niet. Hoe is dit gebeurd?