Netherlands

Atlete Koster struikelt en valt uit in finale 3000 meter: 'Ik ben zó pissed off'

BOSKOOP - Atlete Maureen Koster heeft de Nederlandse atletiekploeg niet de eerste medaille kunnen bezorgen op de EK indooratletiek in het Poolse Torun. De 28-jarige atlete uit Boskoop liep op de 3000 meter tot diep in de finale mee voorin, maar op 300 meter voor het einde struikelde ze in het gedrang van de kopgroep en viel ze. Koster stond ogenschijnlijk ongedeerd op, maar besloot de wedstrijd niet uit te lopen.

Na de val reageerde Koster boos bij de NOS. 'Heb ik het aan mezelf te danken? Is het mijn eigen schuld? Ik weet het niet. Maar ik weet zeker dat iemand op mijn voet trapte en vervolgens werd ik geduwd.' Daar is ze dan ook duidelijk over: 'Ik hoop echt dat diegene die op mijn voet is gaan staan echt een dikke diskwalificatie krijgt. Ik ben zó pissed off!'

De struikeling was een domper voor de atlete, die in 2015 brons haalde op de 3000 meter bij de EK indoor in Praag. Ze gold voor de finale als een outsider met kans op een plak. Koster liep de finale attent mee. 'Het was een perfecte race voor mij, snel opgebouwd.' Ze wilde op drie ronden voor het einde zelfs de koppositie overnemen, maar de Zweedse Meraf Bahta gaf haar niet de ruimte.

Amy-Eloise Markovc

Bahta eindigde uiteindelijk als vierde. De Britse Amy-Eloise Markovc won het goud in 8.46,43. Het zilver ging naar de Franse Alice Finot (8.46,54), het brons was voor ook voor een Britse: Verity Ockenden (8.46,60).

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven