Netherlands

Atlete Koster struikelt en valt uit in finale 3000 meter

Foto: ANP

Atlete Maureen Koster heeft de Nederlandse atletiekploeg niet de eerste medaille kunnen bezorgen op de EK indooratletiek in het Poolse Torun. De 28-jarige atlete uit Alphen aan den Rijn liep op de 3000 meter tot diep in de finale mee voorin, maar op 300 meter voor het einde struikelde ze in het gedrang van de kopgroep en viel ze. Koster stond ogenschijnlijk ongedeerd op, maar besloot de wedstrijd niet uit te lopen.

De struikeling was een domper voor de atlete, die in 2015 brons haalde op de 3000 meter bij de EK indoor in Praag. Ze gold voor de finale als een outsider met kans op een plak. Koster liep de finale attent mee en wilde op drie ronden voor het einde zelfs de koppositie overnemen, maar de Zweedse Meraf Bahta gaf haar niet de ruimte.

Bahta eindigde uiteindelijk als vierde. De Britse Amy-Eloise Markovc won het goud in 8.46,43. Het zilver ging naar de Franse Alice Finot (8.46,54), het brons was voor ook voor een Britse: Verity Ockenden (8.46,60).

Football news:

Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League
De Bruyne zal de wedstrijd tegen Aston Villa missen. De ernst van de blessure is nog niet vastgesteld