Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Asielzoekers kunnen niet terecht in Roosendaal door gebrek aan bussen

De vijftig asielzoekers die woensdag onderdak zouden krijgen in de gemeente Roosendaal, laten nog even op zich wachten. Een tekort aan bussen leidt ertoe dat de vluchtelingen de reis van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar West-Brabant niet kunnen maken.

De opvang in het Groningse dorp zit boordevol. Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is daarom alle moeite gedaan om snel vervoer te vinden voor de groep asielzoekers die naar Roosendaal kunnen komen. Door problemen op het spoor in Noord-Nederland waren er al extra bussen in gebruik. Ook zijn er veel bussen onderweg met schoolreisjes, kreeg het COA te horen.

Op stoel slapen
Voor zover bekend, zullen de asielzoekers de nacht nu moeten doorbrengen op een stoel in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND in Ter Apel. "Dit is absoluut niet wat we willen, maar er is op dit moment geen andere oplossing", aldus de zegsman van het COA. De asielzoekers die de komende nacht op een stoel moeten doorbrengen, worden donderdag alsnog naar een crisisnoodopvanglocatie gebracht.

Als zich woensdagavond nog meer asielzoekers melden in Ter Apel, zullen die ook ondergebracht worden in de wachtruimte van de IND. In de nacht van maandag op dinsdag moesten ook al ongeveer dertig mensen de nacht doorbrengen op een stoel omdat er geen plaats meer was in de centrale opvanglocatie, waar ruimte is voor 2000 mensen.

Niet buiten slapen
Ook het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft nu geen oplossing. "Crisisnoodopvang is ingezet en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat niemand buiten hoeft te slapen", laat een woordvoerder van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) weten. Het ministerie zegt niet in staat te zijn om bijvoorbeeld een bus die kant op te sturen. "We doen echt alles wat we kunnen."

LEES OOK: Ook Roosendaal vangt tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op