Netherlands

Artiest Levi werkt met verstandelijk beperkten en rapt voor meer aandacht voor deze groep

Levi Noë uit Hoorn, is spoken-word artiest en werkt in de gehandicaptenzorg. Door middel van rap wil hij laten zien dat niet alleen de zorgmedewerkers, maar ook cliënten met een verstandelijke beperking het erg zwaar hebben. Hij hoopt mensen te overtuigen om ook binnen de gehandicaptenzorg te gaan werken.

Na zijn optreden in Theater Het Pakhuis, werd het gefilmde optreden van hem online gezet. Dit leidde ertoe dat de video met name onder zorgpersoneel veel werd gedeeld. ”Eerst studeerde ik aan de Herman Brood Academie. Daarna vroeg ik me af: wat wil ik gaan doen? Toen ben ik via via in de gehandicaptenzorg terecht gekomen.”.

Momenteel werkt Levi met zeer ernstige verstandelijk beperkten, die erg afhankelijk zijn van hem en zijn collega’s. Ondanks dat het werk soms zwaar of heftig kan zijn heeft hij geen seconde spijt van zijn carrière switch. ”Het ligt me goed. Ik ga nooit met een verkeerd gevoel erheen”, vertelt de rapper.

Kwetsbare doelgroep

Hij combineert zijn liefde voor rap met de zorg en wil graag anderen inspireren hetzelfde te gaan doen. Daarbij wil hij ook aangeven dat in tijden van corona het extra intens kan zijn voor mensen met een beperking en deze doelgroep niet vergeten mag worden. ”Mijn bewoners zien al een maand of negen alleen hun huisgenoten. Wij moeten veiligheid voor ze creëren. Ze leven op structuur: als ze hun jas aan krijgen, weten ze dat ze naar de dagbesteding gaan. Als ze de jas daar weer aan krijgen, weten ze dat ze naar huis gaan. Vaak valt het weg door corona.”, vertelt hij.

Rijk worden

Ook zou hij graag zien dat werken in de zorg aantrekkelijker wordt gemaakt. Zo vertelt hij in zijn raps dat zijn vrienden met een kantoorbaan minder verdienen dan hij. ”Ik geef rapworkshops en dan vraag ik jongeren wat ze willen worden. Ze antwoorden dan: ik wil rijk worden. Dan denk ik: shit man, als je vanuit de media hoort dat de zorg niet goed betaalt, moet ik maar een ander platform gaan creëren.”.

Football news:

Maradona ' s spel was verrukt Argentinië en verrukt ons allemaal. Hij was de beste die ik ooit heb gezien. Voormalig Braziliaanse spits Romario sprak over de dood van Ex-Argentina striker Diego Maradona door een hartstilstand. Mijn vriend, de legendarische Maradona, is overleden! Een Argentijn die de wereld veroverde dankzij de bal in zijn voeten, maar ook vanwege zijn positiviteit en unieke karakter. Ik heb meer dan eens gezegd dat van degenen die ik op het veld zag, hij de beste was. Zijn optredens over de hele wereld verheugden het hele land en verheugden ons allen. Ik zal nooit vergeten hoeveel plezier we samen hadden. Hij was nooit een tegenstander voor mij. Hij behandelde me als een broer. Hij is te vroeg vertrokken. De Argentijnen knuffelen, zijn familie knuffelen. Dit is een groot verdriet. Ga met God, broeder schreef Romario. De Argentijnse voetbalbond bevestigde de dood van Maradona: u bent voor altijd in ons hart
Napoli over de dood van Maradona: tot ziens, Diego
Zlatan Ibrahimovic: ik mis het Zweedse nationale team. Degenen die zich niet vervelen hebben hun carrière al beëindigd. Ik ben er nog niet
Ramos heeft geen aanbiedingen van andere clubs. Real Madrid is zijn prioriteit
De Argentijnse voetbalbond bevestigde de dood van Maradona: u bent voor altijd in ons hart
Neymar staat niet eens in de top 30 van Europa ' s beste spelers. Ik geloof het niet. Barca presidentskandidaat Freisha van de Braziliaanse presidentskandidaat Tony Freisha van Barcelona heeft gezegd dat hij PSG Neymar niet naar de club zal terugsturen als hij de verkiezingen wint. Ik weet zeker dat ik niet zou proberen Neymar te tekenen. Door de manier waarop hij de club verliet, en ook door zijn spel-hij staat zelfs niet in de top 30 van de beste spelers in Europa op dit moment vertelde Freisha Cadena Ser. De 28-jarige Braziliaan scoorde 2 goals en 3 goals in 5 Ligue 1 wedstrijden dit seizoen. Neymar werd verboden op Twitch. Hij draaide de stroom op het echte aantal Richarlyson (hij had 10.000 posten)
Lineker over Maradona: verreweg de beste speler van mijn generatie en waarschijnlijk de grootste voetballer aller tijden