Netherlands

Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van aanval op nederzettingen

Armenië beschuldigt het naburige Azerbeidzjan ervan civiele nederzettingen in de regio Nagorno-Karabach te hebben aangevallen. De Armeense premier Nikol Pasjinian zei dat zondag vroeg.

Het Armeense ministerie van Defensie liet weten dat Armeense troepen twee Azerbeidzjaanse helikopters en drie drones hadden neergehaald als reactie op de aanvallen.

Het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie zei op zijn beurt dat het een militaire operatie had gelanceerd langs de „contactlijn”, een soort niemandsland dat de door Armenië gesteunde troepen scheidt van de Azerbeidzjaanse troepen in de regio, meldden Russische persbureaus. Azerbeidzjan beweert dat er burgers zijn gedood nadat Armenië had geschoten op militaire posities en op sommige woonwijken.

„De Armeniërs begonnen zondagochtend met grootschalige provocaties en vielen burgergebieden aan in de districten Agdam, Fuzuli en Tartaar in de buurt van Nagorno-Karabach”, aldus het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie in een verklaring op haar website. Het Azerbeidzjaanse leger neemt „vergeldingsmaatregelen” om de bevolking te beschermen, aldus de verklaring.

Nagorno-Karabach riep zondag de staat van beleg uit en kondigde „de totale militaire mobilisatie” van de mannelijke bevolking aan na het oplaaien van de gevechten langs de frontlinie.

Rusland riep op tot een „onmiddellijk” staakt-het-vuren en het begin van besprekingen om de situatie te stabiliseren.

De twee voormalige Sovjetlanden zijn al lang in conflict over de etnisch-Armeense regio Nagorno-Karabach. Grensconflicten zijn daar de afgelopen maanden weer opgelaaid.

Etnische Armeniërs in Nagorno-Karabach verklaarden zich onafhankelijk tijdens een conflict dat uitbrak toen de Sovjet-Unie in 1991 instortte.

Hoewel in 1994 een staakt-het-vuren werd overeengekomen, beschuldigen Azerbeidzjan en Armenië elkaar regelmatig van aanvallen rond Nagorno-Karabach en langs de afzonderlijke Azerbeidzjaans-Armeense grens.

Football news:

Hector Herrera op 0:4 met Bayern: we speelden heel goed met het beste team ter wereld. Schrijf ons niet af, middenvelder Letico Hector Arraylike kampioenen. We speelden heel goed, stonden tegenover de Europese kampioen, het beste team ter wereld. Het heeft ons misschien de score op het scorebord gekost, maar we hadden kansen. Schrijf ons niet af. Kijk naar de wedstrijd van vandaag. De score op het scorebord was niet in ons voordeel, maar we zijn niet gestopt met werken en vechten. Met deze houding kun je veel bereiken
Antonio Conte: Borussia is goed voorbereid, ze hebben veel potentieel. Inter had kunnen winnen, Inter manager Antonio Conte
Guardiola op 3:1 met Porto: een goede start. In de Champions League zijn er 5 vervangingen, de spelers die naar buiten kwamen toonde zich goed
Hij is een voortzetting van de hand van de coach op het veld. Thomas leidt het team, rijdt het naar voren
Miranchuk is net begonnen met trainen. We hebben veel spelers, rotatie is onvermijdelijk
Goretzka about 4:0 met Attico: we hadden geluk dat we het niet mis hadden in het begin. Het duurde 10 minuten om betrokken te raken
Klopp op de overwinning van Ajax: het was geen stralende voetbal, maar we scoorden drie punten