Netherlands

Archeologen vinden 'massagraf' in Vianen, al twintig skeletten blootgelegd

In Vianen wordt bij graafwerkzaamheden aan de stadsgracht het ene na het andere skelet gevonden. Na een week staat de teller al op twintig skeletten, schrijft RTV Utrecht.

Afgelopen vrijdag werd melding gemaakt van de vondst van negen skeletten. Het is goed mogelijk dat er nog veel meer in de grond rondom de vindplek liggen. "Je kunt inmiddels stellen dat het om een massagraf gaat", zegt archeoloog Jaime van der Heul.

Hij was samen met een team bezig met archeologisch onderzoek voor het doortrekken van de stadsgracht, toen hij iets opvallends in het talud zag zitten. Het bleek een stuk van een schedel te zijn.

Archeologen verzamelen de botresten RTV Utrecht

Volgens de archeoloog is het een zeldzame vondst, vooral vanwege de plek waar de skeletten zijn gevonden. "We zitten hier buiten het oude stadscentrum met weinig bebouwing direct in de buurt, dus het is een unieke plek om menselijke resten te vinden."

Veel vragen

De botresten zijn waarschijnlijk van mannen van 15 tot 30 jaar oud. Archeologen vermoeden dat ze tussen de middeleeuwen en de 17de en 18de eeuw hebben geleefd, maar verder onderzoek moet hierover meer duidelijkheid geven. Ook hebben ze nog veel vragen: "Waarom liggen die mensen hier? Waar zijn ze aan overleden? Kan het verband houden met historische gebeurtenissen?", aldus Van der Heul.

De botten worden nu verzameld en naar een specialist gebracht, waarna ze waarschijnlijk in een archeologisch depot belanden. De vindplek wordt momenteel beveiligd. "Anders hebben we straks een lichaam zonder schedel. Dat zou zonde zijn."

Football news:

Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen
Milan had de middenvelder Torino Meite tot het einde van het seizoen gehuurd met de optie om Torino Salio Meite te kopen. De Rossoneri hebben de 26-jarige Fransman tot het einde van het seizoen ingehuurd met het recht om uit te kopen
Ramos speelde op pijnstillers met atletische als gevolg van knieproblemen
De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen op vrijdag 7 maart plaatsvinden. De waarnemend President van Barcelona, Carles Tuskets, heeft een bijeenkomst georganiseerd. Het werd bijgewoond door drie kandidaten voor het presidentschap van de club: Joan Laporta, Victor Font en Tony Freixa. Op 7 maart waren voorbereidende verkiezingen gepland. Tijdens de bijeenkomst analyseerden we verschillende voorstellen, maar stopten op deze datum. Alles zal afhangen van de situatie met de pandemie. Eerder werd bekend dat de verkiezing van de president van Barcelona niet zal plaatsvinden op 24 januari, zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Er zijn nog drie kandidaten over in de presidentiële race van Barca (nog een die in tranen uitbarstte). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Sir Alex Ferguson: gelukkig was ik met pensioen toen ik Liverpool in de afgelopen twee jaar zag spelen ( ' ) voormalige Manchester United manager Alex Ferguson deelde zijn mening over de prestaties van Liverpool in de afgelopen seizoenen. Gelukkig heb ik mijn carrière al beëindigd toen ik Liverpool de afgelopen twee jaar zag spelen, zei Ferguson. Vergeet niet dat Liverpool in 2020 voor het eerst in 30 jaar het Engelse kampioenschap won. Ferguson coachte Manchester United vanaf 1986-2013