Netherlands

Anna van der Breggen verovert wereldtitel tijdrijden na horrorval concurrent

Wielrenster Anna van der Breggen is voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioene tijdrijden geworden. Op de openingsdag van de WK in het Italiaanse Imola was Van der Breggen over ruim 31 kilometer 15 seconden sneller dan de Zwitserse Marlen Reusser. Landgenoot Ellen van Dijk was goed voor de derde tijd.

Van der Breggen was al vier keer als tweede geëindigd maar veroverde nu, een kleine week na haar zege in de Giro Rosa, eindelijk de wereldtitel in het tijdrijden. Ellen van Dijk verving Annemiek van Vleuten die zich na een zware val in de Giro Rosa had afgemeld voor de tijdrit. Van Dijk gaf een halve minuut toe op Van der Breggen die vorige maand al de Europese titel had veroverd.

Valpartij concurrent

De Amerikaanse titelverdedigster Chloé Dygert leek op weg naar winst, maar vloog, kort nadat ze de beste tussentijd had geklokt, uit de bocht. Ze verloor de macht over het stuur en ramde de vangrail. Daarna verdween ze uit het zicht van de camera.

Het is nog niet duidelijk hoe Dygert eraan toe is. De eerste berichten luiden dat ze bij kennis is. Opmerkelijk aan Dygert was dat ze sinds ze vorig jaar haar eerste wereldtitel op de tijdrit veroverde geen wegwedstrijd reed. Nadat ze deelnam aan de WK baanwielrennen in Berlijn in februari bleef ze na de opkomst van het coronavirus thuis in Idaho.

Oogsten in de herfst

Van der Breggen (30) rijdt normaal voor de ploeg Boels-Dolmans. Volgend jaar gaat ze na de Olympische Spelen van Tokio haar loopbaan beëindigen. Ze geldt zaterdag als een van de favorieten voor de wegrace op een zwaar parcours. Eerder werd ze twee jaar geleden in Innsbruck al wereldkampioene op de weg. Ook toen deed ze dat op een lastig parcours met veel hoogtemeters.

Lees ook: IJzersterke Mathieu van der Poel wint NK wielrennen op de weg

De WK wielrennen zouden eigenlijk in het Zwitserse Aigle-Martigny worden gehouden maar vanwege de coronamaatregelen in dat land moest een andere locatie worden gezocht. Dat werd het racecircuit van Imola en omgeving waar tot en met zondag om de wereldtitels wordt gereden.

ANP/redactie

Football news:

Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk
Stefano Pioli: Milaan is geen gewoon team. Hij speelt met minder toewijding na de Derby
Barca spelers-verslag over loonsverlagingen: we gaan niet tolereren dat de club onze rechten schendt. De deelnemers in de brief reageerden op het verzoek van de directie om loonsverlaging en gaven uiting aan hun ontevredenheid. Marca met betrekking tot El Mundo onthult enkele details van de brief. Wij zullen niet accepteren dat Barcelona onze rechten schendt met de argumenten in hun boodschap. Zij zijn van mening dat de enige manier om de kosten te verlagen is door gezamenlijke actie van alle groepen en delen van de club. Tegelijkertijd geven zij echter in duidelijke tegenspraak toe dat sommige van de genoemde groepen en afdelingen reeds de economische aanpassingen hebben doorgevoerd die zij wensen, luidt de tekst van de brief. In de brief van de spelers staat dat het team op dit punt eensgezind is, ondanks het feit dat Marc-Andre Ter Stegen, Clement Langle, Frankie De Jong en Gerard Pique onlangs hun contracten hebben verlengd
Milaan zijn 21 wedstrijden ongeslagen in alle wedstrijden. Volgende wedstrijd-met Roma
Een jaar geleden werd er een bos geplant in het rivaliserende CSKA stadion. De auteur heeft aandacht besteed aan het kappen van bomen
De wedstrijd werd gespeeld door een team van scheidsrechters onder leiding van Andris Treymanis. Portugal was de eerste die video-replays gebruikte. Na wat ik zag in deze wedstrijd, moet ik mijn excuses aanbieden aan alle scheidsrechters en video assistenten in ons land, omdat ze competent werken, in tegenstelling tot wat hier gebeurde. Het moment met Fabio Vieira is geen overtreding, aangezien de zwaarste momenten soms niet werden gestraft. Een straf voor een overtreding van Pepe zou in elk land ter wereld zijn toegekend, maar niet hier. We hebben geleden, zei conceição Eleven Sports