Netherlands

Amsterdammers zijn bang voor extra strenge maatregelen: ‘Lockdown ten koste van alles voorkomen’

In Amsterdam maakt men zich zorgen; het aantal besmettingen stijgt gigantisch, wat nogal frustrerend is voor velen, anderzijds vrezen Amsterdammers dat zij binnenkort in een lockdown moeten. Rutte vertelde tijdens zijn persconferentie dat strengere maatregelen de enige oplossing zullen zijn om het aantal besmettingen te verminderen. Economisch gezien zal een nieuwe lockdown rampzalig zijn voor de stad.


Ook Amsterdamse politici zijn in dubio over de situatie, ze erkennen dat het flink misgaat. Ondertussen weet iedereen dat een nieuwe lockdown desastreus zal zijn. Amsterdammers zelf zien ook wel dat het misgaat, zij merken dat veel mensen zich totaal niet houden aan de regelgeving.

“Misschien moeten we terug van een vijfdaagse naar een driedaagse markt. Het grootste deel hier heeft overal maling aan. Ze denken: het overkomt mij niet. Tot het ze wel overkomt en ze hun oudere familieleden besmetten.”

De Amsterdamse VVD is vooral kritisch op burgemeester Halsema en het college, zij zijn volgens de VVD vrij onzichtbaar gedurende deze crisis. Juist in deze tijden moeten zij zichtbaar zijn in de stad. Ze moeten veel meer initiatief nemen en vooral veel de communicatie opzoeken met de wijken waar het aantal besmettingen flink oploopt.

De vraag is natuurlijk of er überhaupt een gemeentebestuur een lockdown durft te verkondigen. Er kan wel druk zijn vanuit Den Haag voor een regionale lockdown, maar uiteindelijk beslist de lokale driehoek. En die zitten hier niet altijd op te wachten.

Football news:

Zidane op ISCO ' s woorden: het is ambitie. Iedereen wil
Bartomeu O VAR: in de wedstrijd tegen Real Madrid werd een niet-bestaande boete toegekend. De voorzitter van Barcelona, Josep Bartomeu, sprak over de referee in de wedstrijd van de 7de ronde van La Liga met Real Madrid.Ik hoorde dat Ramos de eerste was die de regels in Langle brak. Wij zullen dit punt in overweging nemen en de belangen van Barcelona verdedigen. We hebben het verzoek ingediend omdat het onmogelijk is dat de VAR-criteria verschillen in verschillende matches. Als er gesprekken waren tussen de scheidsrechters, willen we weten hoe de besluitvorming van de hoofdschef verliep. Het zijn normale gesprekken. Maar als we morgen iets te weten komen, zullen we handelen. Het belangrijkste is dat de criteria in elke wedstrijd verschillend zijn, en we moeten de Federatie aanmoedigen om collectief na te denken, want we hebben het meest eerlijke voetbal nodig. Wij willen dat deze technologieën de eerlijkste resultaten opleveren
Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn