Netherlands

Amnesty legt activiteiten in India voorlopig stil na blokkade bankrekeningen

Amnesty International heeft zijn activiteiten in India voorlopig stilgelegd. De mensenrechtenorganisatie reageert daarmee op het blokkeren van bankrekeningen van Amnesty door de Indiase regering. De organisatie heeft volgens het land de regels omtrent buitenlandse financiering overtreden.

India is het tweede land waar Amnesty International zich genoodzaakt ziet de activiteiten te stoppen. Dat gebeurde eerder in Rusland, in 2016.

'Onophoudelijke heksenjacht'

Amnesty heeft in India zijn medewerkers ontslagen en het werk op het gebied van mensenrechten gepauzeerd. Volgens Amnesty is de Indiase regering bezig met een "onophoudelijke heksenjacht" tegen mensenrechtenorganisaties. Dat India het fondsenwervingsmodel van Amnesty afdoet als witwaspraktijk, noemt de organisatie "ongefundeerd en vooringenomen" .

"Dit is een ernstige en beschamende actie van de Indiase regering die ons dwingt het cruciale mensenrechtenwerk voorlopig stil te leggen", zegt Julie Verhaar, waarnemend secretaris-generaal van Amnesty. "Maar dit betekent niet het einde van onze toegewijde inzet in de strijd voor mensenrechten in India. We gaan bekijken welke rol Amnesty de komende jaren kan spelen in de mensenrechtenbeweging in India."

In 2018 bracht Amnesty naar buiten dat de Indiase autoriteiten op basis van dezelfde beschuldigingen kantoren hadden doorzocht en bankrekeningen hadden geblokkeerd.

Mensenrechtenschendingen

Dat India de tegoeden van Amnesty in het land per 10 september heeft bevroren, is volgens Amnesty-directeur in India Avinash Kumar het gevolg van de oproep tot transparantie en verantwoording aan het adres van de regering. Ook levert Amnesty al jaren kritiek op de mensenrechtenschendingen in de Indiase regio Jammu en Kashmir, de enige administratieve eenheid in het land met een islamitische meerderheid.

Verder beschuldigt Amnesty India ervan mensenrechten te hebben geschonden bij het neerslaan van religieus gemotiveerde rellen in New Delhi afgelopen februari. Daar botsten hindoeïstische en islamitische demonstranten vanwege een omstreden migrantenwet, die moslimmigranten anders behandelt dan migranten met een ander geloof. Zo'n vijftig demonstranten, voornamelijk moslims, kwamen om het leven.

Football news:

Alberto Zaccheroni: Ibrahimovic had een grotere invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo (4). Voormalig Juventus en AC Milan coach Alberto Zaccheroni deelden zijn mening over het belang van Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic voor het Italiaanse voetbal. Ik heb in mijn carrière grote kampioenen gecoacht, maar het enige wat ik betreur is dat ik Ibrahimovic nooit heb gecoacht. Het is eeuwig. Ik begrijp niet waarom hij nooit de Gouden Bal heeft gewonnen. Hij had meer invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo. Het is geen toeval dat veel jonge spelers exponentieel zijn gegroeid sinds zijn aankomst. Hij scoort niet alleen doelen. Hij geeft vertrouwen aan al zijn partners en draagt het team op zijn schouders in moeilijke momenten, zei Zaccheroni
Borussia kan niet te veel op Holland vertrouwen. Hij speelde alle wedstrijden voor het nationale team
Simone Inzaghi: Borussia is een van de acht beste teams in Europa. Lazio moet agressief spelen. Simone Inzaghi sprak voor de Champions League wedstrijd met Borussia Dortmund. Wij zouden graag zien dat onze fans bij ons zijn als het team terugkeert naar de Champions League. Lazio moet agressief tegen Borussia spelen. Ze behoren tot de acht beste teams in Europa. Het zal een zeer moeilijke wedstrijd worden. We hebben een geweldig optreden nodig. Ik wil dat de spelers reageren op het verlies van Sampdoria in Serie Azei de coach
Ramos miste Real Madrid ' s trainingssessie en zal waarschijnlijk niet Shakhtar
Cesar Azpilicueta: Sevilla versloeg Manchester United in de Europa League, maar Chelsea thuis zou klaar moeten zijn voor de strijd.Chelsea Defender Cesar aspilicueta beoordeelde de kracht van Sevilla voor de Champions League wedstrijd. Wij kunnen en kunnen voor alles vechten. We hebben veranderingen in het team, maar sinds 2012 heb ik er nog steeds vertrouwen in dat we voor alles kunnen vechten. De start van dit jaar in de Premier League was niet wat we wilden, maar de Champions League opent nieuwe kansen. Sevilla versloeg Wolverhampton en Manchester United in de Europa League vorig seizoen. Ze willen het spel beheersen. Na het verliezen van de bal, proberen ze het zo snel mogelijk terug te krijgen. Ik ken de coach van Sevilla van het nationale team. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar we zijn Chelsea, we spelen thuis en we moeten klaar zijn voor de strijdzei de Spanjaard
Sergey Rebrov: toen we Barcelona met 4-0 versloegen, vertelde Figo me dat we ze vernietigd hadden
Julen lopetegui: het opleggen van onze stijl aan Chelsea is het idee van Sevilla