Netherlands

Amerikaanse prominenten nemen in Capitool afscheid van rechter Ginsburg

In Washington is de vorige week overleden Hooggerechtshofrechter Ruth Bader Ginsburg (87) herdacht op een bijzondere plek. De kist met haar lichaam stond in het Capitool, een eer die doorgaans alleen invloedrijke staatslieden en militairen toekomt.

Ginsburg is de eerste vrouw en de eerste Joodse Amerikaan van wie de kist in het Capitool - het hart van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging - is neergezet. Ongeveer dertig Amerikanen, voornamelijk presidenten en militairen, gingen Ginsburg hierin voor.

Bij het afscheid van Ginsburg, door fans ook wel 'RBG' genoemd, was vooral familie aanwezig. Ook de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris waren bij de herdenking.

Vrouwengelijkheid

De leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, omschreef Ginsburg als iemand "die meer gedaan heeft voor de vrouwengelijkheid dan wie dan ook in onze geschiedenis".

Afgelopen week werden al meerdere herdenkingsbijeenkomsten gehouden voor Ginsburg, die als tweede vrouw ooit in het Hooggerechtshof werd benoemd. Ze was 27 jaar lid van het college.

De kist was afgelopen dagen in het gebouw van het Hooggerechtshof in Washington neergezet, waar het publiek vanwege het coronavirus buiten afscheid mocht nemen. Duizenden mensen maakten daar gebruik van.

Volgende week wordt Ginsburg in besloten kring begraven. Haar kist wordt bijgezet op de militaire begraafplaats Arlington bij Washington, waar ook John F. Kennedy ligt begraven.

Discussie over opvolging

Het is nog onduidelijk wie de progressieve rechter moet opvolgen. President Trump heeft gezegd dat haar opvolger waarschijnlijk een vrouw zal zijn.

Gisteren werd de president uitgejouwd toen hij bij het publieke afscheid van Ginsburg aanwezig was. Aanhangers van Ginsburg zijn het oneens met Trumps besluit om al voor de verkiezingen een kandidaat voor haar opvolging voor te dragen.

De rechter zei voor haar dood dat ze hoopte dat dit pas na de verkiezingen in november zou gebeuren. De kwestie heeft in de VS een sterk gepolitiseerde discussie op gang gebracht.

Football news:

We maakten een spel over Khabib - vechten voor hem en proberen te vullen Geiji
Tebas about klasiko: het spel van de beste teams ter wereld. De belangrijkste wedstrijd van clubvoetbal
Leeds forward Bamford scoorde een hattrick. Hij heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden in de Premier League. De 27-jarige striker heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden. Hij is een van de top 4 topscorers in de Premier League dit seizoen - leidende zoon Heung-Min Uit Tottenham en Dominic Calvert-Lewin uit Everton (elk 7 goals). Liverpool ' s Mohamed Salah heeft ook 6 doelpunten. Het is vermeldenswaard dat Bamford voor dit seizoen slechts één doelpunt had in de Premier League, die hij scoorde voor Middlesbrough in het seizoen 2016/17. In de eerste helft van dat seizoen speelde hij voor Burnley, waar hij niet scoorde. In de Premier League speelde hij ook voor crystal Palace en Norwich in het seizoen 2015-16
Moyes over de toeschouwers in de stadions: mensen kijken wedstrijden in bioscopen, waarom kunnen ze het niet op straat doen? West ham manager David Moyes is van mening dat het noodzakelijk is om de fans terug te brengen naar de stands. Ik heb deze week naar de Europese bekerwedstrijden gekeken en de menigte in verschillende landen gezien. Het is moeilijk te geloven dat we dit niet kunnen doen. Ik denk niet dat iemand van ons 500 of 1.000 mensen terug in de stadions wil. Je hebt een goed percentage van de capaciteit nodig-25 of 30. Waarom kunnen andere landen dit doen en wij niet? Mensen gaan naar de wedstrijd kijken in een bioscoop niet ver van hier, waarom kunnen we niet Buiten zitten en het doen?Moyes zei
Gerard Pique: het verlengen van een contract en het tekenen van een burofax zijn twee verschillende dingen. Ik verdedigde de belangen van het team
Thibaut Courtois: Messi en Ronaldo zijn enkele van de beste spelers in de geschiedenis.Real Madrid keeper Thibaut Courtois sprak over de wedstrijd tegen Barcelona forward Lionel Messi
Iedereen denkt dat ik 30-31 ben, niet 28. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds veel kan doen. Voormalig Arsenal middenvelder Jack Wilshere heeft gesproken over het verliezen van roem als gevolg van regelmatige verwondingen. Men vergeet dat ik 28 ben. Iedereen denkt dat ik 30 of 31 ben, waarschijnlijk omdat ik op mijn 16e begon. Dat was 12 jaar geleden, wat een lange tijd is voor voetbal