Honkballegende Hank Aaron is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn dochter aan media in de Verenigde Staten bevestigd. De Amerikaan wordt gezien als een van de grootste honkballers ooit en had 33 jaar het record van meeste homeruns in de Major League Baseball (MLB) op zijn naam staan.

Aaron speelde het grootste deel van zijn carrière voor Atlanta Braves speelde (dat voorheen Milwaukee Braves heette), sloeg in de jaren vijftig, zestig en zeventig 755 keer een homerun.

'Hammerin Hank', zoals zijn bijnaam luidde, nam het record in 1974 over van Babe Ruth. Ruth sloeg de bal 714 keer over de hekken in de MLB. Aarons record werd pas in 2007 verbeterd door Barry Bonds.

De legendarische Aaron, die in 1976 besloot om een punt achter zijn loopbaan te zetten, heeft nog wel de records van meeste aantal honken (6.856) en binnengeslagen punten (2.297) op zijn naam staan.

Aaron won in 1957 de World Series met de Braves en werd liefst 25 keer gekozen in het All-Star-team. Hij is ook onderdeel van de prestigieuze Hall of Fame van het Amerikaanse honkbal.

Voor de gebruikers van de app: tik op bovenstaande tweet voor beelden van het legendarische moment uit 1974 waarop Hank Aaron zijn 715e homerun slaat.