Netherlands

Amerikaanse bedrijven maken zich op voor verspreiding vaccins

Foto: ANP

Met de aanstaande komst van coronavaccins die bij lage temperaturen moeten worden bewaard, maken Amerikaanse bedrijven zich op voor een enorme logistieke inspanning om de distributie ervan te ondersteunen.

Autofabrikant Ford heeft zijn eigen diepvriezers besteld, terwijl vleesverwerkingsgigant Smithfield zegt dat het klaar is om koelcellen in zijn slachthuizen ter beschikking te stellen voor de uitrol van vaccins. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het isoleren van containers, draaien al weken overuren.

De Amerikaanse logistieke gigant UPS produceert 500 kilo droogijs per uur in zijn depots en heeft draagbare vriezers ontwikkeld die de vaccins kunnen opslaan bij temperaturen tussen -20 en -80 graden Celsius. Maar ook bedrijven die niet direct verband houden met de productie, opslag of transport van vaccins, zijn druk in de weer.

“We hebben de mogelijkheden en capaciteit van onze vriezers beoordeeld en zijn bereid gezondheidsinstanties te helpen als de opslagcapaciteit beperkt wordt”, zei Keira Lombardo, een van de directeuren van vleesgigant Smithfield. De vleesverpakker, die in een aantal van zijn Amerikaanse slachthuizen te maken kreeg met een groot aantal coronagevallen, zegt dat het nu klaar staat om de autoriteiten te helpen het vaccin te distribueren. Met name aan arbeiders in de landbouw- en voedselvoorzieningssector, zei Lombardo.

Ford heeft tien ultrakoude vriezers besteld in afwachting van de komst van vaccins, om ze aan te bieden aan werknemers die ze willen hebben wanneer ze beschikbaar zijn. Toen het virus zich in het voorjaar in de Verenigde Staten begon te verspreiden, moest het bedrijf zijn fabrieken tijdelijk sluiten. De autofabrikant heeft sindsdien zijn activiteiten hervat, maar met strikte gezondheidsmaatregelen. “De gezondheid en veiligheid van ons personeel is onze topprioriteit”, vertelde een woordvoerder.

General Motors is nog niet zo ver gegaan, maar zei dat het in contact was met Amerikaanse overheidsinstanties en gezondheidsfunctionarissen om “waar nodig te coördineren wanneer de distributieplannen beschikbaar worden gesteld”.

Football news:

Ramos is de meest productieve verdediger in de periode van 2011 tot 2020. De International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) heeft een lijst opgesteld van de meest productieve verdedigers in de periode van 2011 tot 2020. Bij de berekening werd rekening gehouden met alle doelpunten op het hoogste niveau (in de kampioenschappen, bekers, Europese bekers en officiële wedstrijden van de nationale teams). De eerste plaats werd ingenomen door Real Madrid kapitein Sergio Ramos, die 89 goals scoorde (71 voor de club en 18 voor het Spaanse nationale team). De verdediger van Gibraltar Joseph Cipollino (78 goals) staat op de tweede plaats, terwijl de Costa Ricaanse Keylor Soto (73 goals) op de derde plaats staat. Er zij op gewezen dat Inter defender Aleksandar Kolarov (51) op de 10e Lijn in de rating staat, Bayern defender David Alaba en ex-Zenit speler Branislav Ivanovic, die nu speelt voor West Brom (48 goals elk), delen de 16de positie. De 20e plaats werd ingenomen door Virgil van Dijk uit Liverpool (46)
Chelsea heeft wat terrein verloren. Ons personage bleef hetzelfde, hij won wedstrijden voor ons. Chelsea manager Frank Lampard sprak over de psychologische toestand van het team na een aantal mislukte wedstrijden. Dit is Interessant, want als je goed speelt en wint, is je karakter heel duidelijk. Je wilt het openbaar maken. Als je niet goed speelt, vragen mensen zich af over je karakter. Vooral als je een relatief recente coach bent. Dus het is belangrijk dat ik degene ben die zegt, ' Hé jongens, wat we goed deden, het karakter dat we hadden, die ons wedstrijden won - er is niets veranderd. Maar we moeten terug naar een punt, want we zijn wat terrein kwijt zei Lampard
Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure