Netherlands

Ambassadeur: veel vluchtelingen bij aanhoudend conflict

Als het geweld in de betwiste regio Nagorno-Karabach in de zuidelijke Kaukasus aanhoudt, krijgen de EU en Nederland te maken met mogelijk zelfs honderdduizend vluchtelingen uit die regio. Daarvoor waarschuwt de Armeense ambassadeur in Nederland Tigran Balayan zondag. „Zeer waarschijnlijk zal verdere escalatie leiden tot een humanitaire catastrofe.”

De ambassadeur stelt dat de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev de aandacht van de internationale gemeenschap en de eigen bevolking wil afleiden van interne en externe problemen met de lancering van „grootschalige vijandelijkheden”. „Vanmorgen hebben de Azerbeidzjaanse strijdkrachten grootschalige aanvallen in verschillende richtingen tegen Nagorno-Karabach uitgevoerd, met gebruik van artillerie en luchtmacht, en met beschietingen van vreedzame nederzettingen. Mijn geboortedorp, tientallen kilometers verwijderd van de contactlijn in het noordelijke deel van Nagorno-Karabach, wordt gebombardeerd door artillerie”, aldus Balayan.

Volgens de ambassadeur is de escalatie duidelijk geïnspireerd en gevoed door buurland Turkije, met als doel zijn omgeving verder te destabiliseren en de eigen militaire aanwezigheid uit te breiden. De tijd van evenwichtige verklaringen, waarin alle of beide partijen worden opgeroepen af te zien van geweld, is voorbij, stelt de ambassadeur. „Er is behoefte aan krachtige verklaringen, waarin de opzettelijke lancering van vijandelijkheden door Azerbeidzjan wordt veroordeeld.” Ook wil hij dat Turkije wordt gewaarschuwd zich niet verder met het conflict te bemoeien. „Elke ‘evenwichtige’ reactie leidt tot verdere escalatie.”

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: