Netherlands

Amazon moet zich in Spanje als postbedrijf registreren

Webwinkel Amazon is ook een postbedrijf. Dat heeft de Spaanse toezichthouder CNMC bepaalt nadat die naar twee dochterondernemingen van de Amerikaanse onderneming heeft gekeken. Amazon moet zich dan ook binnen een maand als postbedrijf registreren en aan bepaalde regels over arbeidsvoorwaarden, belastingen, privacy en immigratie moeten voldoen.

Amazon maakt in Spanje weliswaar ook gebruik van andere postbedrijven, maar heeft volgens de CNMC ook een eigen bezorgbedrijf om pakketjes bij klanten te krijgen. Spanje is overigens niet het enige land dat dit vindt. In 2018 legde de Italiaanse communicatiewaakhond AGCOM Amazon al eens een boete van 300.000 euro op voor het aanbieden van postdiensten zonder daar een vergunning voor te hebben.

Sinds enkele jaren steekt Amazon steeds meer geld in het uitbreiden van zijn eigen bezorgcapaciteit. Daarmee wil het bedrijf in steeds meer gebieden kunnen garanderen dat artikelen binnen een dag en in sommige gevallen zelfs binnen enkele uren na bestelling kunnen worden bezorgd. In de Verenigde Staten gaat Amazon daarom ook de bezorging met drones testen.

Football news:

Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca
CSKA is gastheer van Dinamo Zagreb. Hoe zal de wedstrijd eindigen? CSKA is de enige Russische club die punten kan scoren in de tweede ronde van Europese competities. Weet je wie er wint?
Jose Mourinho: Ik wil graag bale ' s reputatie hebben. Hij heeft 4 Champions League, Ik heb slechts 2