Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Amateurs Spakenburg schakelen Katwijk na penalty's uit in achtste finales beker

Door onze sportredactie

Amateurclub SV Spakenburg heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweededivisionist klopte competitiegenoot VV Katwijk na strafschoppen. De reguliere speeltijd eindigde in 1-1.

Spakenburg kwam tien minuten voor rust op voorsprong op Sportpark De Westmaat door een goal van Floris van der Linden, die zijn vierde doelpunt in het bekertoernooi noteerde. Killian van Mil maakte in de zestigste minuut gelijk.

Nadat er in de verlenging niet werd gescoord raakte Rick van der Meer in de penaltyserie namens Katwijk de paal. Robin Schulte zag zijn penalty gestopt worden door Spakenburg-keeper Alessandro Damen.

Het is voor de zevende keer deze eeuw dat een amateurclub zich plaatst voor de laatste acht van het bekertoernooi. Quick Boys (2007/2008), Noordwijk (2010/2011) GVVV (2011/2012), JVC Cuijk (2013/2014), HHC Hardenberg (2015/2016) en VVSB (2015/2016) gingen Spakenburg voor.

Bij de wedstrijd waren geen supporters van Katwijk aanwezig, net zoals fans van Spakenburg tot 2024 niet welkom zijn bij uitwedstrijden in Katwijk. Dit vanwege eerdere ongeregeldheden bij onderlinge ontmoetingen tussen de clubs.

Spelers van Spakenburg en Katwijk schrikken voor aanvang van hun achtstefinaleduel van vuurwerkbommen.Foto: Pro Shots

Spakenburg schakelde ook al FC Groningen uit

Spakenburg had in de vorige ronde ook al voor een stunt gezord door FC Groningen te verslaan. De ploeg uit het vissersdorp was in de Eurborg met 2-3 te sterk voor de 'Trots van het Noorden'.

Eerder op de avond plaatste PSV zich ook voor de kwartfinales. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij won met 3-1 van FC Emmen. Feyenoord-NEC is nog onderweg. FC Utrecht (1-2-zege op AZ), De Graafschap (3-0-zege op De Treffers) en sc Heerenveen (1-2-zege op NAC) voegden zich dinsdag al bij de laatste acht.

Donderdag staan met FC Twente-Ajax en ADO Den Haag-Go Ahead Eagles de laatste achtste finales op het programma. De loting voor de kwartfinales wordt zaterdagavond gehouden.