Netherlands

Alweer zo’n verslavende reeks

Nieuwe serie graag!

Roman | Is er nog hoop na de afgesloten serie De geniale vriendin van Ferrante? Si! Haar nieuwste roman kan zomaar het begin zijn van alweer zo’n verslavende reeks. Niet dat het is toegezegd maar het open einde is veelbelovend. De ingrediënten zijn vertrouwd: Napels, meisjesvriendschap, complexe familierelaties en klassenverschillen. De 13-jarige Elena en haar twee hartsvriendinnen groeien op in een bevoorrecht intellectueel milieu, doen het goed op school en weten niet beter dan dat hun wereld perfect is. Het eerste stroompje gif ontstaat als Elena opvangt dat haar vader haar op zijn zus vindt lijken. Een erger vergelijk bestaat niet. Tante Vittoria staat in hun gezin synoniem aan het kwaad. Papa heeft al lang geleden met haar en de rest van zijn familie gebroken. Als Elena erop staat tante Vittoria te ontmoeten is het hek van de dam. De uitbundige, grofgebekte Vittoria sleurt Elena een nieuwe, volkse wereld binnen. Ze leert beter kijken onder het vernislaagje van het vertrouwde met als gevolg een verwarrende kluwen van emoties, gebeurtenissen en misvattingen. Zo levendig en kleurrijk geschreven dat je alleen maar kunt hópen op meer.
Elena Ferrante, Het leugenachtige leven van volwassenen (Wereldbibliotheek, € 22,99)

Verdwenen zusjes

Debuut | Beklemmend en aangrijpend debuut dat begint als een onvervalste thriller. Aljona en Sofia, twee piepjonge zusjes, maken de fout van hun leven door een gewonde man te helpen en vervolgens bij hem in de auto te stappen. Ze verdwijnen uit beeld, zelfs bij de lezer, want de roman switcht volledig naar de impact van de verdwijning op hun omgeving. De verhalen van de moeder, buren, politie, een getuige en een koppige detective vlechten kunstig in elkaar. De wanhoop is tot het einde toe ondraaglijk tastbaar. Een belangrijke hoofdrol is weggelegd voor het decor: een ruig Russische schiereiland dat aanvoelt als het einde van de wereld. Vandaar de titel.
Julia Phillips, Verdwijnende aarde (Meulenhoff, € 22,99)

Roekeloze liefde

Historische roman | Izabella, een jonge Tsjechische vrouw wordt verliefd op Bill, een gevangen genomen Britse soldaat. Hun jonge, roekeloze liefde geeft hen een bovenmenselijke kracht waardoor ze de ergste gruwelen, van werkkamp tot dodenmars, overleven. Hij uitgeput en broodmager, zij verkleed als soldaat. Sommige geschiedenissen zijn onwaarschijnlijker dan de fantasie. Dit ongelooflijke en ontroerende oorlogsverhaal is daar een prachtig voorbeeld van.
Maggie Brookes, De verwisseling (Luitingh-Sijthoff, € 21,99)

Elke vrouw is de ware

Roman | Vrouwen zijn gek van Stijn. En hij van hen. Sterker: hij kan ze niet weerstaan en ziet in zo’n beetje elke vrouw die naar hem lacht de ware. Op zijn 55ste rent hij nog steeds van feestje naar feestje en schuwt hij de peppers niet. Vermoeiend en pathetisch, vinden zijn vrienden en familie. Tot die conclusie komt hij uiteindelijk zelf ook. Om uit te zoeken waarom zijn liefdesleven zo instabiel is, gaat hij in therapie. Een bloedeerlijke zoektocht naar zichzelf en zijn Brabantse roots.
Kluun, Familieopstelling (Lebowski, € 22,99)

Meer leestips staan in Zin 11. En dat nummer bestel je hier extra voordelig.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi