Almere City FC heeft trainer Ole Tobiasen donderdag ontslagen. De Deense coach moet vertrekken vanwege de recente vormdip.

"Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt, waardoor de club onvoldoende vertrouwen heeft in een positief vervolg van het huidige seizoen", meldt Almere City op zijn website. Assistent Jeroen Rijsdijk maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

Het besluit valt een dag na de thuisnederlaag tegen FC Volendam (1-2). De nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie verloor vier van de laatste vijf competitiewedstrijden.

Daardoor zakte Almere City van de tweede naar de vierde plaats, met een achterstand van tien punten op koploper SC Cambuur en met vier punten minder dan nummer twee De Graafschap. De eerste twee clubs in de eindstand promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

Tobiasen (45) was sinds 2018 werkzaam bij Almere City FC, eerst als assistent-trainer en daarna ook als interim-coach. Sinds november 2019 fungeerde de oud-verdediger van onder meer Ajax en AZ als hoofdcoach. Zijn contract liep komende zomer af.

Bekijk de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie