Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Almere bouwt de stad van de toekomst in Minecraft

Nieuws -

Met een aftrap door Justin Edwards, Director of Learning Programmes van Microsoft, zijn 200 studenten van hogeschool Windesheim Flevoland in teams een dezer dagen gestart met het bouwen van Almere Pampus in Minecraft. Bijzonder omdat Almere als tweede stad wereldwijd start met een Minecraft challenge voor de realisatie van een nieuwbouwopgave.

De komende anderhalf jaar biedt Almere honderden jongeren tussen de 8 en 21 jaar op deze unieke de kans om zelf op de stoel van de architect te zitten en zo mee te denken over grote maatschappelijke vraagstukken. Basisschoolleerlingen en studenten bouwen op hun eigen niveau aan een virtueel Almere Pampus, met als uitgangspunt een stadsdeel waar ze zelf zouden willen wonen.

De speciale editie van Minecraft die de studenteams gebruiken is ontwikkeld door Iamprogrez. Het gebruik ervan moet op een speelse en laagdrempelige manier bijdragen aan een digitaal vaardige samenleving. Scholieren krijgen zo inzicht in de banen van de toekomst. Ook kunnen zij in een buddysysteem ouderen meenemen in hun digitale kennis en vaardigheden.

De leerlingen kunnen alleen of in teams werken aan de uitdaging en krijgen hiervoor een digital skills-certificaat. Na de ontwerpfase kunnen zij hun toekomstige visie op Pampus uploaden op de website van de Green Innovation Hub (GIH). Een groep experts kiest de winnaar.

Het winnende studententeam van Windesheim mag haar concept van 7-9 november presenteren in het Holland paviljoen tijdens de Smartcity Expo World Congres in Barcelona.