Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Alcaraz wint opnieuw in Indian Wells en nadert eerste plek op wereldranglijst

Door onze sportredactie

Carlos Alcaraz heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag ten koste van Felix Auger-Aliassime geplaatst voor de halve finale van het Masterstoernooi van Indian Wells. Het werd 6-4 en 6-4 voor de negentienjarige Spanjaard.

Alcaraz, die eerder in het toernooi afrekende met Tallon Griekspoor, is nu nog maar twee zeges verwijderd van het heroveren van de eerste plaats op de wereldranglijst.

De winnaar van de US Open werd flink op de proef gesteld door de 22-jarige Auger-Aliassime, maar was op de belangrijke momenten net iets sterker dan de nummer tien van de wereld. De partij stond bol van de fraaie momenten, waaronder vele dropshots en lobjes.

In de strijd om een finaleplek stuit Alcaraz op de Italiaan Jannik Sinner, die zich in drie sets ontdeed van titelverdediger Taylor Fritz: 6-4, 4-6 en 6-4. De andere halve eindstrijd gaat tussen Daniil Medvedev en Frances Tiafoe.

Ongevaccineerde Djokovic niet van de partij in Indian Wells

Wint Alcaraz het prestigieuze toernooi van Indian Wells, dan onttroont hij Novak Djokovic als wereldranglijstaanvoerder. De Serviër meldde zich af voor Indian Wells omdat hij geen speciale toestemming kreeg om de Verenigde Staten binnen te komen. Die had hij nodig, aangezien hij zich niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus.

Eerder stond Alcaraz tussen september en januari al bovenaan de ATP-ranking. Door een blessure was de Spanjaard enkele maanden uit de roulatie, waardoor hij ook de Australian Open aan zich voorbij moest laten gaan.

Alcaraz kan de eerste speler na Rafael Nadal worden die als tiener minimaal drie Masterstoernooien op zijn naam schrijft. Vorig jaar was het toptalent de sterkste in Miami en Madrid.