Netherlands

Akwasi wil met Omroep Zwart eigen journaal gaan maken

Omroep Zwart van Akwasi gaat, als de omroep wordt toegelaten tot het publieke bestel, een eigen journaal maken. Dat heeft de rapper en medeoprichter verteld in Jinek.

Akwasi vindt dat het NOS Journaal geen volledig beeld schetst van het nieuws in de wereld. „Ik wil een toevoeging op het journaal, de werktitel is Journaal op Zwart. Daarin laten wij werelden zien binnen Nederland die je normaal gesproken niet ziet.”

De rapper noemt als voorbeeld dat de NOS te weinig nieuws brengt uit Afrika. „Wist je dat de NOS twee correspondenten heeft voor 45 landen in Afrika. Dat is van de zotte en dat willen wij veranderen, want onze redactie bestaat uit de wereld.” Hij zegt al enige tijd mensen aan het scouten te zijn om dit nieuwe programma vorm te geven.

Adequate afspiegeling

De medeoprichter van Omroep Zwart denkt dat de NPO „na dertig jaar praten” nog weinig heeft bereikt op het gebied van diversiteit. Het gaat volgens Akwasi dan niet alleen om programma’s die weinig divers zijn, maar ook de redacties en de besturen van de Publieke Omroep zijn geen „adequate afspiegeling” van de samenleving. „Ik waardeer de inspanningen bij de NPO, maar de interculturele vertegenwoordiging op sleutelposities ontbreekt. Dat kan beter en daarom proberen we dit nu met Omroep Zwart te doen.”

Lees ook: Akwasi noemt zijn uitlatingen op de Dam ‘superdom’

Het gaat niet alleen om mensen met een ander culturele achtergrond, maar ook om mensen met een andere gendergeaardheid of een andere geloofsovertuiging. „Die mensen moet je óók terug zien op televisie.” Akwasi heeft zijn omroep naar eigen zeggen mede in het leven geroepen omdat hij zelf als jongetje rolmodellen miste op televisie.

Akwasi heeft naar eigen zeggen al intensieve gesprekken met de directies van BNNVARA, VPRO en Human voor eventuele samenwerking binnen het bestel. Zijn Omroep Zwart moet voor 1 januari 50.000 leden hebben om in aanmerking te komen voor mogelijke zendtijd. De omroep heeft binnen een maand 20.000 leden geworven.

Football news:

Klopp op firmino: het Team is een orkest, en Bobby speelt er 12 instrumenten in. Hij is belangrijk voor ons.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft veel gesproken over striker Roberto Firmino. Het was altijd belangrijk voor Bobby om te scoren. Dit is een perfecte footballspeler. Een voetbalteam is als een orkest. Om te spelen hebben we mensen nodig die verschillende instrumenten kennen. Sommigen van hen zijn luider, sommige Spelen rustiger, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het ritme. Bobby is waanzinnig belangrijk, alsof hij 12 instrumenten in ons orkest speelt. Het is erg belangrijk voor ons ritme. Godzijdank kunnen we zonder hem spelen zonder verlies, maar het is geweldig om hem op het veld te hebben. Ik geef niets om Bobby, maar soms helpt het scoren van een doelpunt. Dit doel was erg belangrijk. Ik vond de reactie van de jongens het leukst. Natuurlijk vieren we altijd doelen, maar de reactie op dat doel was erg emotioneel, want de spelers lezen zeker de pers. Helaas zagen ze de kritiek. Dus we waren erg blij toen hij scoorde. Het was het juiste om te doen. Je weet hoe belangrijk hij voor ons is, dus ik hoef er niet eens over te praten, zei Klopp. Liverpool vierde Firmino ' s doel met het hele team. Roberto had een moeilijke start voor het seizoen-maar hij overwon verschrikkelijk ongeluk
Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League