Netherlands

Akkoord over ruil gevangenen in Jemen

De strijdende partijen in Jemen zijn overeengekomen 1081 gevangenen uit te wisselen. VN-gezant Martin Griffiths maakte dat zondag bekend in het Zwitserse Glion na ruim een week onderhandelen.

De door Iran gesteunde Houthi-rebellen zullen 400 gevangenen vrijlaten onder wie vijftien Saudi’s en vier Soedanezen. De door Saudi-Arabië gesteunde Jemenitische regering laten 681 Houthi-strijders gaan.

Griffiths sprak van een mijlpaal. De speciale gezant riep de partijen op de afspraken onmiddellijk uit te voeren en snel overeenstemming te bereiken over de vrijlating van meer gedetineerden.

Twee jaar geleden werd al een deal ondertekend over de uitwisseling van circa 15.000 gevangenen, maar de (gedeeltelijke) uitvoering daarvan verliep zeer moeizaam. Het Internationale Rode Kruis was vorig jaar betrokken bij een andere gevangenenruil.

Het al ruim vijf jaar durende conflict in het Arabische land heeft meer dan 100.000 levens geëist, ook van burgers, en een ernstige humanitaire crisis veroorzaakt. Acht op de tien van de 24 miljoen Jemenieten zijn afhankelijk van voedselhulp.

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: