Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ajax ontslaat technisch directeur Sven Mislintat na pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Crisis Mislintat lag de afgelopen week al zwaar onder vuur vanwege mogelijke belangenverstrengeling in zijn aankoopbeleid. Volgens interim-directeur Jan van Halst hebben de „diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen niet tot het gewenste resultaat geleid”.

Ajax heeft technisch directeur Sven Mislintat ontslagen. Dat heeft de Amsterdamse club zondagavond bekendgemaakt. Het ontslag van de 50-jarige Duitser volgt op de 0-3 nederlaag van Ajax tegen Feyenoord eerder op zondag. Interim-directeur van Ajax Jan van Halst laat weten dat „diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid”. Dat bracht volgens hem „onrust, ook door de teleurstellende prestaties”.

Mislintat, die afgelopen mei zijn werk bij Ajax begon, lag al langer zwaar onder vuur. Afgelopen week werd bekend dat hij zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling, omdat hij voor de transfer van de Kroaat Borna Sosa naar Ajax een makelaarskantoor inschakelde dat aandelen heeft in zijn privébedrijf Matchmetrics. Ajax opende daarop een onderzoek naar Mislintats werkwijze. Om in de luwte te blijven, zat Mislintat tegen Feyenoord al niet op de tribune.

Klassieker gestaakt

Ook op het aankoopbeleid van Mislintat was veel kritiek. De Duitser haalde afgelopen zomer twaalf nieuwe, bijna allemaal onbekende spelers binnen. Deze spelers, die in totaal ruim honderd miljoen euro kostten en bijna allemaal langdurige contracten tekenden, renderen tot dusver nauwelijks. Veelzeggend was dat Ajax-trainer Maurice Steijn de meeste nieuwelingen tegen Feyenoord op de bank liet beginnen.

Tijdens de Klassieker zondag uitten Ajax-supporters met spreekkoren hun onvrede over de sportieve en bestuurlijke crisis bij hun club. Kort na het begin van de tweede helft werd de wedstrijd definitief gestaakt vanwege vuurwerk dat gedurende de wedstrijd op het veld werd gegooid. Ajax staat momenteel op de veertiende plaats in de Eredivisie.

Lees ook: Als één wedstrijd symbool komt te staan voor de existentiële crisis waarin Ajax verkeert, is het deze Klassieker - verslag van een ontluisterende middag in Amsterdam