Netherlands

Ajax gedeeld koploper na winst op Vitesse

Eredivisie Ajax won met 2-1 van Vitesse en deelt de koppositie met sc Heerenveen. Die club versloeg thuis VVV-Venlo met 1-0.

Ajax en sc Heerenveen gaan na drie wedstrijden gezamenlijk aan de leiding van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen zaterdag thuis met 2-1 van Vitesse, terwijl Heerenveen in eigen huis met 1-0 te sterk was voor VVV-Venlo.

Ajax boekte een zwaarbevochten zege en is voor het eerst in vijf jaar na de eerste drie competitieduels nog zonder puntenverlies. Ajax speelde ruim een helft met tien man. Edson Álvarez kreeg in de 44ste minuut een rode kaart omdat hij wel of niet per ongeluk op een been van Loís Openda ging staan.

Quincy Promes schoot Ajax in de 21ste minuut op voorsprong, op aangeven van Noussair Mazroui. Vitesse kwam in de 56ste minuut op gelijke hoogte door Riechedly Bazoer. Antony maakte in de 70ste minuut de 2-1, op aangeven van Mohammed Kudus. De aanwezige toeschouwers hielden zich lang niet allemaal aan de coronaregels. Ze lieten herhaaldelijk weten het niet eens te zijn met arbiter Pol van Boekel. De speaker van de Johan Cruijff ArenA vroeg hen in het begin van de tweede helft zich te onthouden van gejoel en gefluit.

Heerenveen kwam na een half uur op voorsprong uit een strafschop na hands van Danny Post. Joey Veerman benutte de strafschop. In de tweede helft kreeg VVV nauwelijks kansen op de gelijkmaker. De club kwam na ruim een uur met tien man te staan na rood voor Tobias Pachonik vanwege onbesuisd inkomen bij Joey Veerman. Simon Janssen, die in het veld was gekomen voor de geblesseerde Post, moest tien minuten voor tijd ook vertrekken nadat hij bij een duel om de bal dezelfde Veerman vol op de knie raakte.(ANP/NRC)

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi