Netherlands

Ajax en Lille ronden transfer Botman af

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Sven Botman staat vanaf nu officieel onder contract bij Lille. De 20-jarige verdediger is afkomstig van Ajax, dat hem eerst zou verhuren. "Aan alle inhoudelijke verplichtingen met betrekking tot een definitieve overgang is inmiddels echter voldaan, waardoor de transfer van de verdediger nu alsnog is afgerond", meldt Ajax donderdag.

Botman verliet Ajax zonder dat hij in het eerste elftal heeft gespeeld. Hij werd het afgelopen seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en keerde terug naar Amsterdam om de concurrentie met Daley Blind aan te gaan. Botman verlengde zijn contract bij Ajax in het voorjaar tot de zomer van 2023.

Botman maakte op 17 augustus 2018 zijn debuut in het betaald voetbal, voor Jong Ajax. In totaal speelde hij 28 officiële wedstrijden voor het beloftenelftal van Ajax en daarin was hij twee keer trefzeker.

Met de transfer naar Lille zou een bedrag van 8 tot 9 miljoen euro zijn gemoeid.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi