Ajax heeft met FC Utrecht een akkoord bereikt over de transfersom van Sean Klaiber, zo melden het AD, De Telegraaf en VI dinsdagavond. De rechtsback moet er nog wel uit zien te komen met de Amsterdammers.

Naar verluidt maakt Ajax circa 5 miljoen euro over voor de 26-jarige Klaiber en kan dat bedrag door bonussen nog iets oplopen. De geboren Nieuwegeiner staat nog tot medio 2022 onder contract in de Domstad.

Klaiber wordt bij Ajax de opvolger van Sergiño Dest, die op het punt staat om bij FC Barcelona te tekenen. De negentienjarige vleugelverdediger arriveerde dinsdagavond al in Catalonië om zijn transfer af te ronden, waar naar verluidt 20 miljoen euro mee gemoeid is.

Voor Klaiber betekent een overstap naar Ajax een hereniging met trainer Erik ten Hag, die de vleugelverdediger onder zijn hoede had toen hij nog coach van FC Utrecht was. Eerder verliet Zakaria Labyad de Domstedelingen al voor de Amsterdammers.

Klaiber al jaren vaste kracht bij FC Utrecht

Klaiber maakte begin 2014 zijn debuut in de hoofdmacht voor FC Utrecht en speelde in totaal 153 officiële wedstrijden voor de Eredivisionist. In de tweede helft van het seizoen 2014/2015 werd hij verhuurd aan FC Dordrecht.

Vanaf het seizoen 2017/2018 is Klaiber een vaste kracht bij FC Utrecht. Hij deed dit seizoen ook negentig minuten mee in de competitiewedstrijden tegen VVV-Venlo (1-1) - waarin hij scoorde - en RKC Waalwijk (3-1-winst).

Mogelijk is Klaiber niet de enige speler die Ajax voor het verstrijken van de transferdeadline op 6 oktober nog wil halen. De Amsterdammers zouden ook concrete interesse hebben in Davy Klaassen, die op dit moment onder contract staat bij Werder Bremen.

Ajax versterkte zich de afgelopen maanden al met Antony (São Paulo), Maarten Stekelenburg (Everton) en Mohammed Kudus (FC Nordsjaelland).