Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ajax begint zonder Rensch en Klaassen, Hartman terug bij Feyenoord

Door Rypke Bakker

Ajax begint zondag zonder Davy Klaassen en Devyne Rensch aan de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord. Bij de Rotterdammers keert Quilindschy Hartman terug in het elftal.

Foto: NU.nl

Rensch is geblesseerd en ontbrak zaterdag al op de laatste training van Ajax voor de Klassieker. De rechtsback wordt vervangen door Jorge Sánchez. Klaassen is, net als een week geleden tegen sc Heerenveen, gepasseerd door trainer John Heitinga, die op het middenveld de voorkeur geeft aan Kenneth Taylor.

Feyenoord-trainer Arne Slot voert een wijziging door ten opzichte van het elftal dat donderdag Shakhtar Donetsk vernederde (7-1) in de Europa League. Hartman is niet meer ziek en kan tegen Ajax starten als linksback. Marcos López zit daardoor op de bank.

De Klassieker in de Johan Cruijff ArenA begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Feyenoord kan in Amsterdam een enorme stap zetten richting de titel. Als de Rotterdammers voor het eerst sinds 2005 winnen in de ArenA, heeft het zes punten voorsprong op Ajax.

Als Ajax wint is het de nieuwe koploper, op basis van een beter doelsaldo dan Feyenoord. De Klassieker in januari in De Kuip eindigde in 1-1.

Lees meer over:

Feyenoord Ajax Eredivisie Voetbal