Netherlands

Airbus blijft last houden van coronacrisis

Airbus blijft last houden van de coronacrisis. De Europese vliegtuigbouwer kampt met een trager dan verwacht herstel van de luchtvaartsector en dat drukt op de resultaten. Omdat veel luchtvaartmaatschappijen in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis, bestellen ze minder vliegtuigen en zeggen ze orders af.

De omzet in het derde kwartaal daalde met ruim een kwart naar 11,2 miljard euro, vooral door een daling van het aantal leveringen en lagere inkomsten uit de defensie- en ruimtevaarttak. Onder de streep stond een min van 767 miljoen euro, na een winst van bijna 1 miljard euro een jaar eerder.

In het derde kwartaal leverde de vliegtuigbouwer 145 commerciële kisten, waarvan 57 in de maand september. In totaal leverde Airbus in de negen maanden van dit jaar 341 toestellen ten opzichte van 571 vliegtuigen in dezelfde periode een jaar geleden.

Toch ziet topman Guillaume Faury lichtpuntjes, met name in de manier waarop het bedrijf zich aan de coronacrisis heeft aangepast. Zo is de productie aangepast en werd in de kosten gesneden. Daardoor stroomt momenteel minder geld het bedrijf uit. Airbus maakte eind juni bekend dat tot de zomer van 2021 bijna 15.000 banen geschrapt worden.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training