Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Afzwaaiende Kalma helpt Twente Vrouwen aan Eredivisie Cup in thriller tegen Ajax

Door onze sportredactie

De vrouwen van FC Twente hebben maandag ten koste van landskampioen Ajax beslag gelegd op de Eredivisie Cup. Mede dankzij twee goals van de afzwaaiende Fenna Kalma wonnen de tukkers in een waar doelpuntenfestijn met 3-4.

Kalma maakte vier dagen geleden bekend dat ze na dit seizoen een toptransfer naar VfL Wolfsburg zal maken. De spits zei toen dat ze haar vierjarige verblijf bij FC Twente in stijl wilde afsluiten met het winnen van de Eredivisie Cup. Dit nadat ze met de club op dramatische wijze de titelstrijd van Ajax had verloren.

Op een bijveld van De Toekomst zette Kalma haar woorden kracht bij. De spits brak na dertien minuten spelen de ban na een fout in de Ajax-defensie. Drie minuten later verdubbelde ze de voorsprong voor FC Twente.

Daarmee gaf Kalma haar geweldige statistieken bij FC Twente nog meer glans. Het was voor de topscorer van de Vrouwen Eredivisie haar veertigste doelpunt van het seizoen en haar 124e doelpunt in totaal voor de club. In vier seizoenen speelde ze 104 wedstrijden voor FC Twente.

De goals van Kalma waren het startsein van een doelpuntenfestijn. Ajax kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Lisa Doorn en Rosa van Gool, waarna Sherida Spitse de thuisploeg direct na de pauze op voorsprong zette. FC Twente-keeper en Oranje-international Daphne van Domselaar, die ook bij FC Twente vertrekt, ging niet vrijuit bij het afstandsschot van Spitse.

FC Twente ging alsnog met de Eredivisie Cup aan de haal dankzij twee doelpunten van Suzanne Giesen. Het is voor de derde keer dat Twente het afsluitende toetje van het seizoen wint, waaraan de vier beste teams van de Vrouwen Eredivisie meedoen. Eerder dit seizoen won de club de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. De belangrijkste prijs van dit seizoen, de landstitel, staat alleen niet op de erelijst.