Netherlands

Aftellen naar verkiezingen VS: 'campagne Trump kostte mogelijk 700 covid-doden'

Update 21.30 uur: 'Bijeenkomsten Trump kostten mogelijk 700 doden'

De verkiezingsbijeenkomsten van de Republikeinen van juni tot september hebben mogelijk geleid tot 30.000 coronabesmettingen en ruim 700 doden. Het verband wordt gelegd door economen van de gerenommeerde universiteit Stanford. Ze keken naar de verspreiding van het coronavirus na achttien campagnebijeenkomsten in de directe omgeving daarvan en vergeleken die met andere delen van het land.

Op de bijeenkomsten werden maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het vermijden van grootschalige samenkomsten vaak niet in acht genomen. "De gemeenschappen waar de bijeenkomsten waren hebben wat besmettingen en overlijdens betreft een hoge prijs betaald", schrijven de onderzoekers.

Een woordvoerder van het campagneteam van Trump wijst erop dat bij mensen die de bijeenkomsten bijwoonden hun temperatuur werd opgenomen. Ook kregen ze volgens haar wel degelijk mondmaskers met de instructie die te dragen en ontsmettingsmiddel voor hun handen aangeboden.

Een epidemioloog van Harvard bekritiseert de gebruikte onderzoeksmethode en noemt de conclusies "overduidelijk politiek". Maar andere deskundigen vinden het de bevindingen wel geloofwaardig.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler