Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Afgetapte gesprekken Promes mogelijk onrechtmatig

Quincy Promes. — © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft mogelijk onterecht afgetapte telefoongesprekken opgevoerd als bewijs in de strafzaak tegen Quincy Promes, omdat de telefoon van de profvoetballer werd afgetapt in een ander onderzoek over drugshandel.

De rechtbank in Amsterdam wil zelf de rechtmatigheid van deze afgeluisterde gesprekken kunnen toetsen. De rechtbank heeft daarom het onderzoek in de strafzaak tegen Promes heropend.

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen de 31-jarige profvoetballer. Hij zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het OM verdenkt hem van zware mishandeling.

Uitspraak

De rechtbank zou vrijdag uitspraak doen, maar maakte in de aanloop naar de uitspraak bekend dat het onderzoek zou worden heropend. Het is nog niet bekend wanneer de volgende zitting is.

Promes woont zijn strafzaak niet bij wegens contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou. De aanvaller vreest te worden aangehouden als hij naar Nederland komt, omdat het OM hem in een andere zaak over drugshandel wil horen.

Lees ook: Rechtbank heropent onderzoek in mishandelingszaak Quincy Promes