Netherlands

Afgeschreven wrak Bottas benadeelt Formule 1-team Mercedes

Foto: ANP

De crash tussen de Formule 1-coureurs Valtteri Bottas en George Russell in de Grote Prijs van Emilia Romagna kan grote nadelige gevolgen hebben voor Mercedes in de rest van het seizoen. Het wrak van Bottas is afgeschreven, dus zal het Mercedes een hoop geld kosten een nieuwe bolide voor de Fin op te bouwen. “Geld dat ten koste gaat van upgrades, zodat onze mogelijkheden om de auto te verbeteren beperkt zijn”, mopperde teambaas Toto Wolff na over de harde botsing op het circuit van Imola.

“Dit is echt een flinke tegenslag voor ons en eerlijk gezegd helemaal niet leuk. We hebben vanaf dit seizoen wel te maken met een kostenplafond, dan is het afschrijven van een auto niet iets waar je op zit te wachten”, aldus Wolff.

Russell kwam tijdens de race op Imola met zijn Williams bij een inhaalactie in aanraking met de Mercedes van Bottas, waarna beide auto’s van de baan vlogen en tegen de vangrails crashten. Er lagen zoveel brokstukken op het circuit, dat de grand prix tijdelijk werd stilgelegd.

De Formule 1 heeft het maximale budget voor de renstallen dit jaar gesteld op 145 miljoen dollar (omgerekend 120 miljoen euro). Voor Mercedes, een van de grootste teams die gewend was vele miljoenen meer uit te geven aan de ontwikkeling van de auto’s, is dat even slikken. Het team wil graag upgrades doorvoeren, omdat Red Bull dit seizoen over een betere auto lijkt te beschikken. Max Verstappen won zondag de race op Imola.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude