Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Advocaat wint weer met ADO, bizar snelle rode kaart Jong Ajax-invaller Viereck

Door onze sportredactie

Dick Advocaat heeft vrijdag opnieuw een overwinning geboekt met ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie. De Hagenaars wonnen thuis met 2-1 van MVV Maastricht, terwijl Jong Ajax met negen spelers onderuit ging bij De Graafschap (3-0). Neal Viereck kreeg dertig seconden na zijn invalbeurt rood op De Vijverberg.

ADO, dat bedroevend aan het seizoen begon, won een week geleden al bij FC Dordrecht (0-1) en tegen MVV werden weer drie punten gepakt. Afgelopen dinsdag werd Kozakken Boys ook nog eens verslagen in de KNVB-beker.

Met drie zeges kent ADO een uitstekend begin van 2023, terwijl bij MVV na een goede eerste seizoenshelft steeds minder presteert. Thomas Verheydt zette ADO in het Bingoal Stadion al na tien minuten op voorsprong, waarna de Belg Koen Korstons vlak voor rust een penalty benutte voor MVV.

Het leek 1-1 te blijven, maar in de 89e minuut maakte Tyrese Asante de 2-1 voor de ploeg van Advocaat, die stijgt van de vijftiende naar de dertiende plaats. MVV staat derde.

KKD-speelronde 20

Jong Ajax-speler Kristian Hlynsson is het niet eens met de rode kaart.Foto: Getty Images

Omstreden rode kaart Hlynsson

Jong Ajax kende mede door twee bizarre rode kaarten een slechte avond bij De Graafschap. Kristian Hlynsson werd in de 42e minuut weggestuurd door scheidsrechter Luuk Timmer na een duel met Robin Schouten, al leek er weinig aan de hand.

In de zestigste minuut kreeg Viereck de tweede rode kaart van Jong Ajax. De achttienjarige verdediger haalde dertig seconden na zijn invalbeurt Camiel Neghli onderuit, die op weg was naar het Amsterdamse doel, al waren er meer spelers in de buurt.

Op het moment van de bijzondere rode kaart van Viereck leidde De Graafschap met 1-0 door een goal in de 26e minuut van Charlison Benschop. Tegen negen man liep de thuisclub uit via opnieuw Benschop (2-0 in de 83e minuut) en de achttienjarige invaller Devin Haen (3-0 in de 90+2e minuut).