Netherlands

Advies: mondkapjes zijn nodig om corona in te dammen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Mondkapjes moeten een rol krijgen in nieuwe coronamaatregelen. Dat adviseert het Red team, een groep onafhankelijke deskundigen met verschillende expertises, aan het kabinet. Hun advies wordt gesteund door de voorzitters van verschillende veiligheidsregio's.

Ook Roel Coutinho, oud-directeur van het RIVM, staat achter het advies.

Buurlanden

Het Red team spreekt zich niet uit op welke manier mondkapjes zouden moeten worden ingezet om het virus in te dammen. Wel wijzen ze naar onze buurlanden, waar mondkapjes in winkels en horeca wel verplicht zijn. Ze noemen met name de openbare ruimte waar afstand houden niet mogelijk is.

"Mondneusmaskers dempen de verspreiding en hebben een belangrijke signaalfunctie: eigenschappen die er nu toe doen", schrijven ze onder meer. 

Tot nu toe is Nederland erg terughoudend met het verplichten van mondkapjes. Alleen in het openbaar vervoer zijn ze verplicht en grote steden als Amsterdam en Rotterdam voerden korte tijd een mondkapjesplicht in op drukke plekken.

Terughoudend

Het RIVM is steeds voorzichtig geweest met het aanbevelen van mondkapjes, omdat enerzijds er geen sluitend bewijs zou dat ze effectief zijn en anderzijds tot schijnveiligheid zouden leiden: wie een mondkapje draagt zou zich wel eens minder goed aan andere regels kunnen houden.   

Football news:

Mitryushkin op weg naar Fortuna: Duitsland is een land van goal Keepers. Ik kan hier veel leren, nieuwkomer van Fortuna Anton Mitryushkin deelde zijn emoties door zich bij een nieuwe club aan te sluiten. Ik ben blij en dankbaar om deel uit te maken van deze grote club en om de volgende stap in mijn ontwikkeling hier te kunnen zetten. Duitsland is een land van goal Keepers, dus ik weet zeker dat ik hier veel kan leren. Toen ik hier vorige week trainde, merkte ik de aangename sfeer in het team. Dus ik dacht niet twee keer na toen mij deze kans werd geboden, zei de Rus
Scott Micromini: het heeft geen zin PSG te verslaan als je niet op dezelfde manier speelt met Leipzig
Alejandro Gomez: hebben Ricica was het coronavirus, en hij viel in een depressie. Nu is alles goed met hem
Lyon wil Griezmann huren en is bereid om Barca Depay gratis te geven in het geval van een deal (Okdiario)
Bij de aanval op Bayern kan Nikolic gebruik maken van de Hoffenheim-techniek-lokkend in de druk en een lange pas naar de Alaba zone
Bayern-Loko-Utkin ' s eerste wedstrijd als commentator: verzekerde Yevgeny Mayorov, opgezet in de gang, na de terugkeer 0:5 jokte over bier
Voormalig Spartak Keeper Mitryushkin werd een speler van Fortuin