Netherlands

Advies mondkapjes in winkels in 3 regio’s, niet alleen in steden

Het advies van het kabinet om mondkapjes te dragen in supermarkten en andere winkels, geldt voor de drie veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond. Het gaat niet alleen om de grote steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Over de impact van het advies was verwarring ontstaan in enkele kleinere gemeenten in deze regio’s.

Premier Mark Rutte benadrukte maandag in zijn persconferentie dat het over deze drie grote steden gaat. De adviezen en maatregelen betreffen echter steeds een hele veiligheidsregio. Voor Den Haag gaat het bijvoorbeeld om de veiligheidsregio Haaglanden, waar onder meer ook Delft en Zoetermeer onder vallen.

Ook zorgminister Hugo de Jonge schrijft in zijn Kamerbrief over de drie veiligheidsregio’s waar de situatie nu als „ernstig” wordt ingeschaald.

Naast de landelijke maatregelen hebben deze drie grote steden het advies om mondkapjes te dragen, verder uitgebreid naar alle publieke binnenruimtes, contactberoepen en horeca. Ook de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, waar Eindhoven in ligt, schaart zich achter dit uitgebreide advies, dat de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema maandagavond namens de vier regio’s bekendmaakte.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi