Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Aderlating voor Oranje: Frenkie de Jong en Bergwijn vallen weg met blessures

Door onze sportredactie

Het Nederlands elftal moet het in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag) en Gibraltar (maandag) doen zonder Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. De twee spelers hebben zich afgemeld met blessures.

De Jong blijkt bij zijn club FC Barcelona een blessure te hebben overgehouden aan de met 2-1 gewonnen Clásico van zondag tegen aartsrivaal Real Madrid. De middenvelder speelde nog wel de negentig minuten vol. Uit een MRI-scan blijkt dat hij rust moet houden.

Ajax-speler Bergwijn werd zondag in de verloren De Klassieker tegen Feyenoord na 76 minuten naar de kant gehaald. Het was toen niet duidelijk of dat om tactische redenen was of omdat hij niet geblesseerd was.

De absentie van Bergwijn en met name De Jong is een flinke aderlating voor bondscoach Ronald Koeman. De Jong is een vaste waarde op het middenveld van Oranje, terwijl Bergwijn de laatste jaren ook vaak bassispeler bij Nederland was.

Joey Veerman en Donyell Malen zijn de vervangers van De Jong en Bergwijn. Voor Veerman is het zijn eerste oproep ooit voor het Nederlands elftal.

Nederland opent vrijdag de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 met een uitwedstrijd in Parijs tegen Frankrijk (aftrap 20.45 uur). Drie dagen later volgt in De Kuip de wedstrijd tegen Gibraltar (aftrap 20.45 uur).