Netherlands

ACM neemt maatregelen tegen modewebwinkel We Love Musthaves

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt maatregelen tegen modewebwinkel We Love Musthaves. Het bedrijf moet de website aanpassen en consumenten terugbetalen als daar reden toe is. Als het bedrijf geen gehoor geeft aan de oproep, dan moet het dwangsommen betalen die kunnen oplopen tot 20.000 euro.

De ACM kreeg in 2019 al klachten van consumenten over het bedrijf en sprak het daarop aan. Begin dit jaar volgden nieuwe klachten. Daarop besloot de ACM over te gaan tot de zogenoemde last onder dwangsom, omdat het bedrijf weer de fout in ging.

De klachten gaan over niet of niet tijdige levering, het uitblijven van of niet op tijd ontvangen van terugbetalingen als de consument binnen de bedenktijd van een aankoop afziet. Ook was het bedrijf slecht bereikbaar voor vragen en klachten.

De ACM wil dat het bedrijf aan al deze klachten gehoor geeft. Dan gaat om duidelijke informatie over levertermijnen en deze ook nakomen. Consumenten moeten binnen 14 dagen geld terugkrijgen, ook bij producten in de uitverkoop of die met korting zijn gekocht. Consumenten mogen niet zomaar een tegoedbon krijgen, alleen als ze daar ook mee betaald hebben. Het bedrijf moet verder alle contactmogelijkheden die op de site staan aangegeven handhaven.

We Love Musthaves heeft tot uiterlijk vrijdag de tijd om de aanpassingen door te voeren. Doet het bedrijf dat niet, dan moet het 2000 euro per week betalen, met een maximum van 20.000 euro.

Football news:

Neymar op Maradona: u zult altijd in onze herinnering blijven. Voetbal is u dankbaar
Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn. Showsport lezers nemen afscheid van Maradona
Napoli fans hielden een vuurshow voor het stadion ter nagedachtenis aan Maradona
Maradona tekende documenten over balsemen en exposeren. De familie wist niet dat ex-Argentina striker Diego Maradona stierf aan een hartstilstand op 25 November. Volgens de journalist Hernan Castillo heeft de voetballer documenten ondertekend waarin staat dat hij na zijn dood moet worden gebalsemd en tentoongesteld. Er zij op gewezen dat de familie van Maradona dit pas in de laatste uren ontdekte en verrast was. Daarover is nog geen besluit genomen. Op dit moment vindt in het presidentieel paleis in Buenos Aires een afscheidsceremonie voor Maradona plaats. Het lichaam wordt in een gesloten kist gelegd
Zorc over de toekomst van Nederland: we hebben lange termijn plannen met hem
Juve zal spelen met Genua, Inter tegen Fiorentina, Milaan-Torino en andere paren van de 1/8 finale van de Italiaanse Cup
Musa over Sheffield: Ik wil op het hoogste niveau spelen, met alle respect voor deze club, want Striker Ahmed Musa heeft commentaar gegeven op een mogelijke verhuizing naar Sheffield United. Ik begrijp niet waarom dit verhaal begon, ik besteed geen aandacht aan geruchten en roddels. Met alle respect voor deze club, Ik verliet Saoedi-Arabië om mijn carrière op het hoogste niveau voort te zetten. Hij zei: Voorwaar, Ik ben vastbesloten dat te doen. Eerder werd gemeld dat agenten de speler boden aan Newcastle, crystal Palace, West ham, Burnley en Sheffield United