De parkeergarage onder de Leidse Garenmarkt leidt sinds de opening van anderhalf jaar geleden tot veel verkeersproblemen. Omdat de ingang van de garage het doorgaande verkeer van de Korevaarstraat naar het Levendaal blokkeert, verzinnen auto's en vrachtauto's gevaarlijke capriolen om toch op hun bestemming te komen.

Dat vindt raadslid Maarten Kerstens van Partij Sleutelstad, die er officieel vragen over heeft gesteld aan het Leidse college.

Kerstens constateert dat vrachtwagens en vuilniswagens achteruit de Korevaarstraat inrijden. Dat is niet alleen gevaarlijk voor fietsers en voetgangers, maar heeft ook al tot schade aan een lantaarnpaal geleid.

Auto's rijden de parkeergarage voorbij over het fietspad, waardoor ze fietsers in de verdrukking brengen. Ook staan er vaak auto's geparkeerd op plekken die alleen bedoeld zijn voor laden en lossen.

Volgens Kerstens hebben omwonenden al meerdere keren geklaagd bij de gemeente, maar doet die tot nu toe helemaal niets. Zijn partij roept het college er nu toe op wel iets te doen aan de chaotische situatie.