Netherlands

Achterstand scholier en student duurt jaren, extra hulp met Nationaal Programma

Alle Nederlandse leerlingen en studenten krijgen extra tijd en steun om door corona opgelopen leerachterstand in te halen. Er komt een 'Nationaal Programma Onderwijs na Corona' om de achterstand op de langere termijn op te vangen, zo heeft minister Slob aangekondigd.

Het kabinet denkt dat de achterstand van leerlingen en studenten te groot is om op korte termijn bij te spijkeren. Dus is een meerjarige aanpak nodig met allerlei vormen van ondersteuning. Kinderen en scholen moeten ook, schrijft Slob, "de nodige rust, ruimte en tijd krijgen". Dit betekent dat leerlingen geen stress moeten hebben over het snel wegwerken van hun gemiste kennis.

"Richting leerlingen moeten we rust uitstralen en ze voldoende tijd geven", stelt de minister van Onderwijs. "Deze tijd is er ook: genoeg tijd om achterstanden in een realistisch tempo in te halen en zo weer 'bij de les' te zijn."

'Kansrijke advisering'

Het ministerie van Onderwijs heeft nu al een programma om de gevolgen van het coronavirus op hun leerprestaties te verkleinen. De meeste aandacht gaat nu naar leerlingen in groep 8 en eindexamenklassen.

Leraren in groep 8 worden gevraagd een "kansrijke" advisering voor het voortgezet onderwijs te geven. Dat betekent dat een leraar niet alleen kijkt naar de huidige schoolprestaties, maar naar het niveau over een langere periode. Eindexamenleerlingen kunnen nu wel deels naar school en krijgen meer kansen om hun diploma te halen.

Sporen

Voor de periode ná corona wordt met scholen en gemeenten een pakket samengesteld, maar dat is nu nog niet heel concreet. In februari wil Slob meer details geven over het Nationaal Programma Onderwijs na Corona. Slob maakt zich grote zorgen over de effecten van de coronamaatregelen op leerlingen.

"We zien de sporen die de coronacrisis trekt in onze samenleving, al helemaal bij leerlingen en jongeren. Niet alleen in hun ontwikkeling, maar ook in hun welbevinden."

Football news:

Gerrard ' s Rangers hebben het Schotse kampioenschap eerder dan gepland gewonnen. Dit is hun eerste titel in 10 jaar
Pep Guardiola: Solskjaer is een geweldige coach, Manchester United wordt steeds moeilijker te verslaan elk jaar
Fowler op Salah: als hij wil vertrekken, moet hij verkopen. Zoals Coutinho. Het geld werd genomen door Van Dijk en Alisson, voormalig Liverpool-spits Robbie Fowler is van mening dat de club Mohamed Salah moet verkopen
Meer dan een foto! Vandaag, de toekomst van Messi wordt beslist
Solskjaer op de wedstrijd met de stad: vlinders in de maag, bloed kookt, je voor te bereiden met een gedachte: Dit is een uitdaging voor mij
Als Lukaku de Gouden Bal won, zou ik niet verbaasd zijn. Hij doet ongelooflijke dingen. Zaccheroni over de spits voormalig Inter hoofd coach Alberto Zaccheroni deelde zijn mening over de prestaties van spits Romelu Lukaku in het kader van de uitreiking van de Golden Ball award
Busquets, Alba, Roberto, Puig en Luis Enrique stemden in de presidentsverkiezingen van Barca