Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Acht jaar cel voor dodelijke mishandeling pakketbezorger in Hoogvliet

ANP

In samenwerking met

Rijnmond

Een 30-jarige man uit Rotterdam-Hoogvliet is veroordeeld tot acht jaar cel voor de fatale mishandeling van een pakketbezorger. Volgens de rechtbank staat vast dat Yassin el B. de bezorger in februari zo zwaar heeft mishandeld dat hij daardoor is overleden.

De straf is hoger dan de zes jaar cel die het OM had geëist. De rechtbank vindt dat de eis geen recht doet aan wat er is gebeurd. "Er was geen enkele rechtvaardiging om de pakketbezorger- die gewoon zijn werk deed- fysiek aan te vallen en zwaar toe te takelen."

Ruzie

De 42-jarigebezorger was bij de verdachte in de straat om een pakketje af te leveren. Door een stroomstoring in de straat dacht de bezorger dat er niemand thuis was toen hij aanbelde. Hij had het pakketje afbesteld toen de bewoner alsnog naar buiten kwam en achter de PostNL-man aanging.

Er ontstond een ruzie die uitmondde in een worsteling. Het slachtoffer kreeg een trap en kwam met zijn hoofd op straat waardoor hij een schedelbreuk opliep, in coma raakte en ruim een week later in het ziekenhuis overleed.

'Slachtoffer vormde geen enkele bedreiging'

El B. heeft verklaard dat hij handelde uit zelfverdediging, maar de rechter oordeelt dat El B. juist meerdere keren de confrontatie zocht. "Hij was duidelijk de agressor. Toen het slachtoffer weg wilde gaan, ging de verdachte achter hem aan."

Volgens de regionale omroep Rijnmond was El B. in het verleden kickbokstrainer. "Hij heeft het slachtoffer zo hard geslagen en getrapt dat het slachtoffer meerdere breuken aan de voorkant van zijn gezicht heeft opgelopen", zei de rechter.

Zelf liep El B. geen noemenswaardig letsel op. "Het slachtoffer vormde voor hem geen enkele bedreiging", oordeelde de rechter.

Schadevergoeding voor nabestaanden

Naast de celstraf moet de verdachte aan het gezin van het slachtoffer een schadevergoeding van 170.000 euro betalen. Het bedrag is met name zo hoog omdat het slachtoffer kostwinner was.

"Het is bijzonder triest dat het slachtoffer een echtgenote en twee jonge kinderen achterlaat. Hun levens en die van de andere nabestaanden zijn onherstelbaar beschadigd", zegt de rechter.