Netherlands

Acht jaar cel geëist voor doden vrouw op zeilboot

Zeilbootmoord Peter P. wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben omgebracht op zee. De 65-jarige ontkent de aanklacht en zegt dat hij en zijn vrouw zijn overvallen door piraten.

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag acht jaar cel geëist tegen Peter P., die ervan verdacht wordt zijn vrouw in september 2015 te hebben gewurgd op zee. Dat meldt persbureau ANP. De 54-jarige vrouw kwam om het leven voor de kust van de Colombiaanse stad Cartagena, op een zeiljacht waar het echtpaar al drie jaar mee op wereldreis was. Uit autopsie bleek dat de vrouw overleed door verwurging en ‘stompletsel’.

De 65-jarige P. ontkent alle betrokkenheid en beweert dat zijn vrouw is vermoord door piraten. Zes gemaskerde overvallers zouden aan boord zijn gekomen van hun schip toen hij op het toilet zat. De man zou zijn geslagen en bedreigd. Toen de belagers weer waren vertrokken, trof hij zijn vrouw levenloos aan in de kajuit, luidt zijn verklaring.

Volgens de officier van justitie is het verhaal van P. zo onwaarschijnlijk dat de rechtbank het buiten beschouwing zou moeten laten. Zo vraagt het OM zich af waarom de piraten de man wel in leven zouden hebben gelaten maar zijn vrouw niet. Ook vindt de officier het gek dat de piraten geen enkel spoor zouden hebben achtergelaten.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi