Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Aanvoerders Kökçü en Yilmaz leven mee met slachtoffers aardbeving in Turkije

Door onze sportredactie

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü en Fortuna Sittard-captain Burak Yilmaz leven mee met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Het land werd in de nacht van zondag op maandag getroffen door een zware beving en maandagmiddag volgde een tweede beving.

"Moge God genade hebben met de mensen die zijn omgekomen bij de aardbeving, die in veel steden van ons land werd gevoeld", schrijft Yilmaz op Instagram. De 35-jarige spits speelde van 2006 tot 2022 77 interlands voor Turkije en scoorde 31 keer. "De gewonden wens ik een spoedig herstel toe. Vrede zij met onze natie", vervolgde Yilmaz.

De in Haarlem geboren Kökçü, die sinds 2020 Turks international is, schreef woorden van gelijke strekking. Ook hij vroeg om Gods genade voor de doden. "En ik wens de gewonden een spoedig herstel."

Naast Turkse Eredivisie-spelers betuigen ook diverse Nederlandse clubs hun medeleven. "Onze oprechte deelneming aan iedereen die door deze tragedie is getroffen", schrijft Ajax op Twitter. Het epicentrum van de aardbeving lag in de provincie Kahramanmaras, in het zuidoosten van Turkije. Inmiddels zijn in Turkije en buurland Syrië al meer dan veertienhonderd doden en duizenden gewonden geteld.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Drie competitiewedstrijden uitgesteld

Vanwege de ramp zijn de drie wedstrijden in de Turkse Süper Lig van vandaag uitgesteld. Onder meer Fenerbahçe, dat tweede staat, zou maandag in actie komen. De club van de in Arnhem geboren Turkse international Ferdi Kadioglu en de onlangs aangetrokken Jayden Oosterwolde zou tegen Konyaspor spelen.

Ook de wielerronde van Anatalya, die van donderdag tot en met zondag op het programma stond, gaat niet door. De ronde is onderdeel van de UCI Europe Tour, het niveau onder de WorldTour.

De Nederlandse renners Bram Welten (Groupama-FDJ), Maikel Zijlaard en Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling) stonden op de startlijst.