Netherlands

Aantal slachtoffers beving Filipijnen loopt op

Door de aardbeving die zondag het zuiden van de Filipijnen heeft opgeschrikt, zijn tenminste drie mensen omgekomen en tientallen gewond geraakt. Reddingsteams zoeken maandag in een ingestort winkelcentrum in de stad Padada op het eiland Mindanao naar overlevenden. Volgens lokale autoriteiten zouden daar vijf mensen onder het puin liggen.

Reddingswerkers proberen met kettingzagen en scanapparatuur overlevenden te vinden, ook al is er weinig hoop dat er nog iemand in leven is.

De aardbeving had een kracht van 6,8. Eerder werd bekend dat een zes-jarig meisje was omgekomen. Reddingswerkers vonden later de lichamen van twee overleden vrouwen. Ongeveer 31 mensen zijn gewond geraakt.

Het epicentrum van de beving lag op 28 kilometer diepte op het eiland Mindanao in het uiterste zuiden van het land niet ver van de Davao, de grootste stad in die regio. Er zijn diverse naschokken geweest, de twee zwaarste hadden een kracht van 5,0 en 5,7.

Football news:

Ferdinand op Barca fokken: slecht. Ze vertrouwen nog steeds op oudjes
Inter wil Perisic terug, zelfs als Conte in het team blijft. Bayern hoopt de speler te kopen voor minder dan 20 miljoen euro
Rudi Garcia over Lyon ' s kansen tegen city: de kwartfinales lieten zien dat de favorieten ook verslagen kunnen worden
CSKA ging akkoord met een vijfjarig contract met Fuchs. De overdracht wordt geschat op 7-10 miljoen euro
Ferdinand over Messi in Barca: wil hij blijven, gezien de resultaten en de prestaties van het team? Heeft hij tijd om te wachten?
Het zou me niet verbazen als Pochettino binnen drie dagen wordt benoemd. Ex-Barca winger Carrasco in de nieuwe coach van de club
Alaba over Mueller: we zijn blij dat Bayern zo ' n speler heeft