Netherlands
This article was added by the user Abigail Parker. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Aantal Limburgse faillissementen blijft dalen

Aantal Limburgse faillissementen blijft dalen

Afbeelding: Getty Images/Tetra images RF

Sittard-Geleen -

Het aantal faillissementen in Limburg blijft laag. In april sprak de rechtbank Limburg zes faillissementen uit over bedrijven en instellingen. In de maanden januari, februari en maart ging het respectievelijk nog om tien, elf en acht uitspraken, zo meldt het CBS.

Landelijk gezien werden er in april 71 bedrijven minder failliet verklaard dan in maart. Het aantal faillissementen lag daarmee op het laagste niveau sinds de start van de statistiek in 1981. In totaal werden er landelijk in april 135 bedrijven, organisaties en individuen bankroet verklaard. Dit zijn er 102 minder dan een maand eerder. In april vorig jaar was het aantal faillissementen 79 hoger.

Historisch laag niveau faillissementen

Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. Met dus het laagste niveau afgelopen april.

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 25. Dat zijn er 9 minder dan in maart. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.