Netherlands

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt weer licht

Foto: ANP

Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is voor de tweede dag op rij licht gestegen, tot 1968. Dat zijn 35 patiënten meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het centrum rapporteerde zondag al een stijging van 31 ten opzichte van zaterdag.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), de vaste woordvoerder over de stand van zaken in de ziekenhuizen, vindt de lichte toename niet zorgwekkend. Hij spreekt van “een lichte trendbreuk”, maar verwacht dat het aantal opgenomen patiënten de komende weken langzaam verder zal dalen. Kuipers wijst erop dat ook het aantal besmettingen heeft geschommeld, ziekenhuisopnames volgen dat patroon.

Van de nu opgenomen patiënten zijn er 536 zo ziek dat ze op de intensive care liggen, vier minder dan een dag eerder. Buiten de intensive cares, op de verpleegafdelingen, liggen nu 1432 coronapatiënten, 39 meer dan een dag eerder. Het aantal opgenomen mensen met Covid-19 daalde afgelopen vrijdag tot 1961. Zaterdag zakte het tot 1902, maar zondag noteerde het LCPS weer een toename tot 1933.

In de afgelopen 24 uur zijn 13 patiënten verplaatst tussen de regio’s, van wie er 1 op de ic ligt. Ziekenhuizen in de grote steden in de Randstad hebben het nog altijd het drukst met de behandeling van coronapatiënten. Ook in Brabant, Midden-Nederland en Twente is de belasting van de zorg nog hoog. Voor versoepeling van de landelijke coronamaatregelen is het wat Kuipers betreft dan ook nog te vroeg.

Over de stand van zaken in de ontwikkeling van vaccins is de voorzitter van het LNAZ wel zeer positief. Dat inmiddels al drie farmaceutische bedrijven onafhankelijk van elkaar positieve resultaten naar buiten hebben gebracht, noemt hij “zeer hoopgevend”.

Kuipers ging ook nog in op vragen over carbidschieten tijdens de nieuwjaarsnacht, waarover veel discussie is. Kuipers denkt daar hetzelfde over als over vuurwerk in het algemeen: hij is voor een verbod om de zorg te ontzien. “Uit mijn jeugd heb ik nog ervaringen met carbidschieten, dus ik snap de lol wel. Maar dit jaar maar even niet.”

Football news:

Valencia kan in de zomer Bordeaux de Preville tekenen voor gratis Bordeaux striker Nicolas de Preville kan zijn carrière in de Spaanse competitie aan het einde van het seizoen voortzetten. De 30-jarige Fransman is geïnteresseerd in de rapporten van Valencia, Betis en Valladolid, Superdeporte. Het contract van de Treville met de Franse club loopt af op 30 juni 2021, maar de aanvaller weigert het te verlengen. Hij is ook niet van plan om Bordeaux in Januari te verlaten. Volgens de bron is het zijn doel om in de zomer als gratis agent naar La Liga te verhuizen. In 18 wedstrijden van de Ligue 1 seizoen maakte de Preville een assist. Meer statistieken over de ex-forward van Lillezijn hier te vinden
Ik heb nog nooit een probleem gehad met Pogba. Hij is eerlijk en eerlijk tegen me
Klopp op 0:1 met Burnley: als we zouden winnen, slecht spelen, zou iedereen zeggen: ze hebben weer een resultaat. Het zou ons niet geholpen hebben
Ramos is de meest productieve verdediger in de periode van 2011 tot 2020. De International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) heeft een lijst opgesteld van de meest productieve verdedigers in de periode van 2011 tot 2020. Bij de berekening werd rekening gehouden met alle doelpunten op het hoogste niveau (in de kampioenschappen, bekers, Europese bekers en officiële wedstrijden van de nationale teams). De eerste plaats werd ingenomen door Real Madrid kapitein Sergio Ramos, die 89 goals scoorde (71 voor de club en 18 voor het Spaanse nationale team). De verdediger van Gibraltar Joseph Cipollino (78 goals) staat op de tweede plaats, terwijl de Costa Ricaanse Keylor Soto (73 goals) op de derde plaats staat. Er zij op gewezen dat Inter defender Aleksandar Kolarov (51) op de 10e Lijn in de rating staat, Bayern defender David Alaba en ex-Zenit speler Branislav Ivanovic, die nu speelt voor West Brom (48 goals elk), delen de 16de positie. De 20e plaats werd ingenomen door Virgil van Dijk uit Liverpool (46)
Chelsea heeft wat terrein verloren. Ons personage bleef hetzelfde, hij won wedstrijden voor ons. Chelsea manager Frank Lampard sprak over de psychologische toestand van het team na een aantal mislukte wedstrijden. Dit is Interessant, want als je goed speelt en wint, is je karakter heel duidelijk. Je wilt het openbaar maken. Als je niet goed speelt, vragen mensen zich af over je karakter. Vooral als je een relatief recente coach bent. Dus het is belangrijk dat ik degene ben die zegt, ' Hé jongens, wat we goed deden, het karakter dat we hadden, die ons wedstrijden won - er is niets veranderd. Maar we moeten terug naar een punt, want we zijn wat terrein kwijt zei Lampard
Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal