Netherlands

Aantal besmettingen weer gestegen, verbetering in ziekenhuizen

Aantal besmettingen weer gestegen, verbetering in ziekenhuizen

Een teststraat in Maastricht. Afbeelding: ANP

Terwijl het aantal besmettingen na de forse daling van dinsdag weer stijgt, kregen de ziekenhuizen woensdag iets meer lucht. Het aantal door coronapatiënten bezette bedden daalde met 86 tot 1839. Vooral op de verpleegafdelingen is nu wat meer ruimte dan een paar weken geleden.

In acht dagen tijd kwamen daar ruim 260 bedden vrij. Op 17 november waren het er 1570, vandaag zijn het er nog 1310. Het aantal door coronapatiënten bezette ic-bedden daalde in dezelfde periode van 576 tot 529.

Lees ook: 4947 nieuwe besmettingen, bijna duizend meer dan een dag eerder

Het minder goede nieuws: het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen ligt nog steeds op een niveau dat in de coronaroutekaart van het kabinet de status ‘zeer ernstig’ met zich meedraagt. Het afgelopen etmaal belandden er 150 mensen met corona in het ziekenhuis, en 39 op de intensive care. Om een treetje lager op de ladder te komen (status ‘ernstig’ moet dat naar respectievelijk 80 en 20.

Besmettingen

Het afgelopen etmaal kwamen er 4947 besmettingen bij, bijna 1000 meer dan gisteren. Op de iets langere termijn lijkt de daling er nu echt helemaal uit. De afgelopen dagen kwamen er gemiddeld 5334 besmettingen per dag bij. Een week geleden waren dat er 5283. Al een dag of tien schommelt het weekgemiddelde rond die koers.

De regio Rotterdam-Rijnmond telde afgelopen etmaal de meeste positieve tests, in totaal 536. De regio Haaglanden volgde met 391 nieuwe gevallen. In de regio Utrecht werden 377 besmettingen geturfd en in Midden- en West-Brabant 364. Ook in Amsterdam-Amstelland (331) kwamen relatief veel positieve tests aan het licht.

Football news:

Marcel overweegt Valverde ' s Afspraak. Ex-Barca coach wil niet naar een club gaan die geen titels claimt.Marseille overweegt Ernesto Valverde, die voorheen verantwoordelijk was voor Barcelona, aan te stellen als hoofdcoach. De positie van Andre Villas-Boas in het team is minder stabiel geworden na de recente nederlaag tegen Monaco (1:3). Valverde zelf wil echter niet de Franse club leiden. De 56-jarige hoopt een team te leiden met een reële kans om titels te winnen, en hij beschouwt Marseille niet als zodanig. Valverde is sinds januari 2020 werkloos. Marseille staat op de zesde plaats in de Franse competitie met 32 punten na 20 wedstrijden
Koeman op 2-0 met Elche: Barca hebben geluk dat ze geen kans hadden. Elche had maar één kans, en dat was te wijten aan een ernstige fout van onze verdediging. Maar ter Stegen was erg goed in één op één. We hadden geluk dat we een goede doelman hadden, want ze hadden gelijk kunnen zijn. Wij hebben, afgezien van die fout, goed gespeeld. Het beste aan de wedstrijd van vandaag is de druk en het spelen zonder de bal. We verdienden deze overwinning zei Koeman
Flick op 4-0 met Schalke: na 2 nederlagen naar Bayern was het belangrijk om stabiliteit te herstellen
Bruno heeft besloten. En ze zeiden dat hij niet scoorde in grote wedstrijden
Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Ik was er zeker van dat Bruno van een vrije trap zou scoren. Gisteren versloeg hij hen 45 minuten na de training
Klopp op 2:3 met Manchester United: Liverpool wilde echt winnen. We kunnen iets leren van dit spel
Bruno na 3-2 met Liverpool: spelen voor Manchester United in de Premier League is een droom