Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Aanklagers willen rol oud-president Bolsonaro onderzoeken bij bestorming

Door onze nieuwsredactie

Aanklagers in Brazilië willen de rol van Jair Bolsonaro onderzoeken bij de bestorming zondag van overheidsgebouwen door aanhangers van de voormalig president. Daarvoor hebben de aanklagers toestemming gevraagd bij het hooggerechtshof in Brazilië.

De aanhangers van Bolsonaro bestormden zondag het parlementsgebouw, het presidentieel paleis en het hooggerechtshof. Na een paar uur kreeg de politie controle over de situatie.

De aanhangers van Bolsonaro accepteren de beëdiging van de nieuwe president Luiz Inácio Lula da Silva niet. Ze vinden dat het presidentschap is gestolen van Bolsonaro.

Een Braziliaanse senator vindt, net als president Lula, dat Bolsonaro de relschoppers heeft aangemoedigd in zijn toespraken. Hij wil dan ook dat Bolsonaro terugkomt uit de Verenigde Staten. De oud-president vertrok vlak voor de beëdiging van Lula naar de VS.

Justitie is gevraagd om een arrestatiebevel als de oud-president weigert vrijwillig mee te werken.

Bolsonaro werd maandag opgenomen in het ziekenhuis wegens buikpijn, maar volgens een bron die dicht bij de familie staat is zijn situatie "niet zorgelijk".

Lees meer over:

Brazilië Buitenland Jair Bolsonaro