logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Aandeelhouders Takeaway steunen fusie met Just Eat

Takeaway.com – het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd – wil met branchegenoot Just Eat fuseren. Ook een investeringsmaatschappij wil de Britse maaltijdbezorger overnemen.

De aandeelhouders van maaltijdbezorger Takeaway.com - het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd.nl - hebben zich donderdag achter een fusie met Just Eat geschaard. 99,9 procent van de aandeelhouders steunden bij een speciaal ingelaste aandeelhoudersvergadering het samengaan met de Britse branchegenoot.

Takeaway is niet de enige geïnteresseerde patij. Ook de aan de Nederlandse beurs genoteerde investeringsmaatschappij Prosus wil Just Eat overnemen. De twee bedrijven zijn al maanden verwikkeld in een overnamestrijd. De Nederlandse topman van Takeway, Jitse Groen, wees in december op „strategische voordelen” van de fusie met Just Eat. Het gefuseerde bedrijf zou marktleider worden in vijftien landen, voornamelijk in Europa. Prosus, dat al aanzienlijke belangen verwierf in enkele andere maaltijdbezorgers, biedt daarentegen contanten in de hoop ook een grote speler op de bezorgmarkt te worden.

Lees ook: Aandeelhouders Just Eat moeten kiezen: zekerheid of toekomstdroom

Vrijdag beslissen de aandeelhouders van Just Eat met welke partij ze in zee gaan. De top van het bedrijf steunt de fusie met Takeway. Twee grote aandeelhouders vonden het bod echter te laag, maar Takeway heeft het bod weer opgehoogd. De meeste aandeelhouders van Just Eat lijken inmiddels de fusie te steunen.

Themes
ICO